Home SPORTS NEWS Το σήκωσε η Μπάγερν, ήρωας ο Νόιερ! (video)

Το σήκωσε η Μπάγερν, ήρωας ο Νόιερ! (video)


Ο Μάνουελ Νόιερ απέκρουσε το πέναλτι του Ρομέλου Λουκάκου και μ’ αυτό τον τρόπο η Μπάγερν κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ευρώπης κόντρα στην Τσέλσι, σε ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι (5-4). Πρώτος τίτλος του Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της Μπάγερν.

Τα 120 λεπτά αγωνιστικής δράσης που παίχθηκαν σε κανονική διάρκεια και την παράταση δεν είχαν νικητή. Έτσι η Τσέλσι και η Μπάγερν έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Η Μπάγερν επικράτησε με 5-4 της Τσέλσι, με τον Νόιερ να γίνεται ο ήρωας των Γερμανών, μιας και η απόκρουσή του στο τελευταίο πέναλτι που εκτέλεσαν οι “μπλε” με τον Λουκάκου. Έτσι στην πρώτη μάχη της σεζόν ο Πεπ Γκουαρντιόλα νίκησε τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Η πρώτη καλή φάση ήρθε μόλις στο τρίτο λεπτό από την Μπάγερν, με τον Ραφίνια να κάνει την σέντρα και τον Μάντζουκιτς να παίρνει την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, η Τσέλσι άνοιξε το σκορ με τον Φερνάντο Τόρες να νικάει με απευθείας σουτ τον Νόιερ και να κάνει το 0-1. Η Μπάγερν, παρά το γρήγορο τέρμα που δέχθηκε, αντέδρασε και έχοντας την κατοχή της μπάλας, έχασε κάποιες ευκαιρίες, αλλά καμία από αυτές δεν βρήκε στόχο και έτσι η Τσέλσι ήταν εκείνη που πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Μόλις τέσσερα λεπτά πέρασαν από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και η Μπάγερν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Ριμπερί. Ο Γάλλος πιάνοντας ένα μακρινό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον τερματοφύλακα της Τσέλσι, Τσεχ. Οι Λονδρέζοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 64ο λεπτό για να κάνουν το 1-2, με τον Όσκαρ να αστοχεί και τον Λάμπαρντ στη συνέχεια να στέλνει τη μπάλα άουτ. Η Τσέλσι συνέχισε να πιέζει και στο 69ο λεπτό, ο Αζάρ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 79ο λεπτό συγκεκριμένα, ο Ιβάνοβιτς έπιασε την κεφαλιά, η οποία όμως χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το “θρίλερ” συνεχίστηκε, αλλά η Τσέλσι αναγκάστηκε στο 86ο λεπτό να μείνει με δέκα παίκτες, ύστερα από την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Ραμίρεζ για το σκληρό μαρκάρισμά του πάνω στον Γκέτσε. Η λήξη των ενενήντα λεπτών, βρήκε τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 1-1 και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Με το ξεκίνημα της παράτασης, ο Αζάρ έστειλε την Τσέλσι στα “ουράνια” καθώς πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του και έκανε το 1-2. H κάτοχος του champions league πίεζε ασφυκτικά την Τσέλσι για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά η προβολή του Σακίρι σταμάτησε πάνω στον Κέιχιλ στο 111′. Η πίεση την Μπάγερν, απέδωσε καρπούς στο τελευταίο λεπτό της παράτασης! Ο Μαρτίνεθ χρίστηκε σκόρερ στο 120΄ και έστειλε τις δύο ομάδες στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

http://www.youtube.com/watch?v=wetC7rpw7Nc

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr