Home SPORTS NEWS «Τριάρα» και… Σάλκε ερχόμαστε!

«Τριάρα» και… Σάλκε ερχόμαστε!


Το άγχος της πρεμιέρας διήρκεσε 43 λεπτά. Τόσο χρειάστηκαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ για να διασπάσουν την άμυνα της Skoda Ξάνθης και να “πετάξουν” από πάνω τους την πίεση της 1ης αγωνιστικής. Ο “Δικέφαλος” του Βορρά πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα στην κατάμεστη Τούμπα όμως η δυσκολία των παικτών του Χουμπ Στέφενς να δημιουργήσουν ήταν εμφανής. Οι εμπνεύσεις του Στοχ, οι εκτελέσεις του Λούκας και οι διεισδύσεις του Λίνο δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα. Όλα αυτά όμως μέχρι το 43’…

Με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών ο Σλοβάκος δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κυριακίδη όταν σούταρε δυνατά αρκετά έξω από την περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε εντυπωσιακά. Δέκα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά όταν ο Λούκας εκτέλεσε το φάουλ, ο Βίτορ σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους όμως η μπάλα μετά από την κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Ακριτών.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε σε κανένα σημείο. Οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο, έπαιζαν στο μισό γήπεδο και όσο περνούσαν τα λεπτά πίεζαν όλο και περισσότερο την πολυπρόσωπη άμυνα της Ξάνθης.

Πέντε λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 45′ ο Στοχ συνεργάστηκε άψογα με τον Σαλπιγγίδη έπιασε το δυνατό σουτ όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι αφού “έξυσε” το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη και κατέληξε άουτ.

Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Καραγεωργίου δεν έλαβαν το… μήνυμα που έστειλαν οι γηπεδούχοι και το πλήρωσαν δύο λεπτά αργότερα. Ο Λούκας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Βίτορ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και έβαλε “φωτιά” στην Τούμπα “λύνοντας” τα πόδια των συμπαικτών του.

Στην επανάληψη η εικόνα του ματς παρέμεινε ίδια και τα πάντα τελείωσαν λίγο μετά από τη συμπλήρωση μίας ώρας. Στο 65′ ο Σαλπιγγίδης πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, δέχτηκε το μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και την απευθείας κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Ξάνθης.

Ο Λούκας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία και τον Κυριακίδη στην αριστερή και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το “κερασάκι στην τούρτα” έβαλε στο 73′ ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εκτέλεση κόρνερ του Λούκας και με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr