Home SPORTS NEWS Όλα χάθηκαν στην Τούμπα

Όλα χάθηκαν στην Τούμπα


Ελπιδοφόρα εμφάνιση από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κυνήγησε το θαύμα στο Χάρκοβο και έμεινε ισόπαλος στο 1-1 με τη Μέταλιστ. Κόστισε η ήττα της Τούμπας.

Αν η Τούμπα δεν ήταν άδεια, αν είχε προσέξει περισσότερο στο πρώτο ματς, αν ο Γερμανός είχε σφυρίξει το πέναλτι στο 45′, αν το πρώτο ματς ήταν στην έδρα της Μέταλιστ, αν ίσχυαν όλα αυτά τα «αν» ο ΠΑΟΚ τώρα μπορεί και να πανηγύριζε. Με τα «αν» όμως δεν παίζεται ποδόσφαιρο, πολλώ δε μάλλον δεν κατακτώνται τόσο σημαντικοί στόχοι. Όντως, η απόδοση του δικεφάλου ήταν κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα για την συνέχεια, ο Στέφενς σίγουρα έχει δουλέψει πολύ και αυτό φάνηκε στις τέσσερις γραμμές στο Χάρκοβο, ωστόσο η ΠΑΟΚ πλήρωσε την «άδεια» εμφάνιση της Τούμπας.

Με ορμή μπήκε στο Χάρκοβο, αποφασισμένος να προβληματίσει από την αρχή την αντίπαλό του. Και τα κατάφερε. Εξοντωτικά υψηλός ρυθμός σε όλο το πρώτο μέρος με τον δικέφαλο να ψάχνει επίμονα το γκολ. Πάνω κάτω η μπάλα. Εκδήλωσε αρχικά όλες τις επιθέσεις από δεξιά, τις περισσότερες εξ αυτών με τον Ολίσε, ωστόσο δεν βρήκε την μεγάλη φάση. Κάτι που έπραξε η Μέταλιστ δύο φορές με τον Σόσα, τη μία σούταρε ανενόχλητος από διαγώνια θέση άουτ (4′) και την άλλη έπιασε κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ με την μπάλα να περνάει οριακά άουτ. Ήταν όμως εκ των προτέρων γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ όφειλε να πάρει ρίσκα και σίγουρα θα …πλήρωνε της επιθετικές τάσεις του με κάποιες φάσεις στην άμυνα. Συνολικά ωστόσο ανταποκρίθηκε εξαιρετικά σε αυτή την ακροβασία σε ουκρανικό έδαφος.

Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει σημειώσει και ένα γκολ. Δεν εκμεταλλεύτηκε καθόλου τις στημένες μπάλες γύρω από την περιοχή του Ντισλένκοβιτς, ενώ στο 45′ ο διαιτητής θα μπορούσε κάλλιστα να σφυρίξει πέναλτι. Η φάση στην κανονική κίνηση τουλάχιστον έμοιαζε με μαρς, από αυτά που δίνονται δίχως δεύτερη σκέψη. Εντάξει, στο ριπλέι φαίνεται ότι ο Λούκας εκβιάζει την πτώση στα χέρια του Ντισλένκοβιτς, αλλά η ανατροπή είναι ανατροπή και ο νόμος είναι νόμος. Πάντως, δεν μπορεί να ψέξει κανείς περισσότερο τον Γερμανό ρέφερι, Μάγιερ. Στο 17′ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Λούκας στην περιοχή. Αυτό πολλοί συνάδελφοί του (κακώς) θα το σφύριζαν πέναλτι, αυτός έδειξε συνέχεια και δεν έστησε την Μέταλιστ στα 11 βήματα. Όχι ότι είναι ίδιες φάσεις. Στο άτυπο …πεναλτόμετρο αυτό του ΠΑΟΚ «κερδίζει» με διαφορά. Η ουσία είναι ότι ο δικέφαλος δεν πήρε το σφύριγμα με τη λήξη του πρώτου μέρους, συνεπώς δεν προηγήθηκε,η παρουσία του ωστόσο έπειθε ότι κάτι καλό θα βγει από την βραδιά.

 Ακριβώς στο ίδιο γρήγορο τέμπο συνέχισε ο ΠΑΟΚ την απόπειρα αποσύνθεσης της Μέταλιστ, δίχως απονενοημένα διαβήματα με πολύ συνετό και ισορροπημένο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Όλες οι γραμμές λειτούργησαν άψογα. Μοναδικό σημείο που υστέρησαν οι παίκτες του Στέφενς ήταν η τελική πάσα. Μοναδικό μεν, σημαντικό δε για τις ανάγκες του αγώνα.

Παρά την μεγάλη προσπάθεια δεν μπόρεσαν να φτιάξουν επικίνδυνες φάσεις. Αυτή η δυσανολογία κυριαρχίας-αποτελεσματικότητες ήταν που κόστισε και το προβάδισμα. Ο Μπλάνκο στο 72′ ο Μπλάνκο δίχως να το πολυσκεφτεί σήκωσε το κεφάλι και σούταρε στην γωνιά του Χακόμπο για το 1-0. όλα είχαν πετάξει όσον αφορά στην πρόκριση, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έμεινε συνεπής στο αρχικό του πλάνο. Σαν να μην δέχθηκε ποτέ αυτό το γκολ συνέχισε να πιέζει. Με την είσοδό του ο Νέτσιντ έκανε αυτό που δεν κατάφερε να πετύχουν οι παίκτες του Στέφενς τα 83′ λεπτά που προηγήθηκαν. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Νέτσιντ την έστειλε να αναπαυθεί στην γωνιά του Ντισλένκοβιτς για την ισοφάριση. Απέμεναν 10 λεπτά (με τις καθυστερήσεις) για το θαύμα, το οποίο άγγιξε ο ΠΑΟΚ πάλι με τον Νέτσιντ να πιάνει την κεφαλιά ανενόχλητος στο 89′. Η μπάλα πέρασε άουτ και κάπου εκεί τελείωναν και οι οποίες ελπίδες για την τεράστια ανατροπή.

Συμπερασματικά η πρόκριση χάθηκε με την άψυχη εμφάνιση στην άδεια Τούμπα. Η απόδοση στο αποψινό ματς ήταν εξαιρετική, άφησε ελπίδες για την συνέχεια και έδειξε ότι ο Στέφενς έχει δουλέψει πολύ για το κτίσιμο του νέου ΠΑΟΚ. Το ευρωπαϊκό έργο θα συνεχιστεί στα πλέι οφ του Europa League.

Μέταλιστ (Μάρκεβιτς): Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Γκεγκιέ, Μολέδο, Ασεβέδο, Ντιέγκο (61’ Μάρλος), Έντμαρ, Σόσα, Μπλάνκο, Κρασνιοπόροφ, Ντέβιτς (75’ Κριστάλδο)

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Ολίσε, Γεωργιάδης (75’ Λόρενς), Λούκας, Σαλπιγγίδης (67’ Αθανασιάδης)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr