Home SPORTS NEWS Το πάλεψε αλλά…

Το πάλεψε αλλά…


Με ψυχή η Ξάνθη αγωνίστηκε απέναντι σε μία ανώτερη ομάδα και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 2-1. Καταπληκτικό το γκολ της ισοφάρισης από τον Ντιέ.

Μεγάλα αποθέματα ψυχής και ένα καταπλητκικό γκολ από τον Ντιέ σφράγισαν το τρίτο ευρωπαΙκό παιχνίδι της Ξάνθης την φετινή σεζόν. Παρά την προσπάθεια οι ακρίτες δεν τα κατάφεραν, γνωρίζοντας την ήττα από την ανώτερη Σταντάρ Λιέγης με 2-1. Καθοριστική η αποβολή του Μπέρτου στο 69′ όταν το σκορ ήταν ακόμη ισόπαλο.

Πιο δυνατά άρχισαν την αναμέτρηση οι Βέλγοι οι οποίοι κυριάρχησαν στο πρώτο 20λεπτο. Ο Κυριακίδης είπε όχι σε μία-δύο περιπτώσεις, ωστόσο ήταν αδύνατο να αποσοβήσει το τεχνικό σουτ του Μπιά έξω από την περιοχή. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του και το λογικό φαβορί της αναμέτρησης πήρε το προβάδισμα στο 18′. Η Ξάνθη δεν το έβαλε κάτω, εδώ που τα λέμε μόνο κέρδη είχε να αποκομίσει μετά την πρόκριση απέναντι στην Λίνφιλντ. Ο Ντιέ, ο οποίος το επιχείρησε πολλές φορές απέναντι στους Βορειοιρλανδούς χωρίς τύχη, πήρε φόρα σε ένα φάουλ που έμοιαζε με …προσευχή επιστροφής. Απίστευτη εκτέλεση στο παραθυράκι του Καζιγιάμα και το 1-1 γεγονός. Γκολάρα από τις λίγες! Πλην της αλλαγής στο σκορ η Ξάνθη μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους κατάφερε να ισορροπήσει και την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, η αίσθηση που σου δινόταν ήταν δύο ισοδύναμες ομάδες που αγωνίζονται για την πρόκριση.

Στο 52′ οι Βέλγοι κέρδισαν πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπιά. Ο Κυριακίδης μάντεψε σωστά και εξουδετέρωσε. Οι ακρίτες έπαιζαν πλέον με άλλη ψυχολογία, ωστόσο δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε κάποιο γκολ την ψυχολογική τόνωση που προκάλεσε το χαμένο πέναλτι της Σταντάρ. Επί της ουσίας η δεύτερη κίτρινη που αντίκρισε ο Μπέρτος στο 69′ φρέναρε οριστικά το όνειρο ενδεχόμενης νίκης. Είχαν να αντιμετωπίσουν μία ανώτερη ομάδα και πλέον ήταν υποχρωμένοι να παίξουν με αριθμητικό μειονέκτημα , στην τελική ευθεία του ματς. Πιο έμπειρη η Σταντάρ εκμεταλλεύτηκε και την παραμικρή λεπτομέρεια, όπως το κόρνερ στο 74′. Ο κεντρικός αμυντικός της βελγικής ομάδας νίκησε με το κεφάλι τον Κυριακίδη για το γκολ της νίκης, το οποίο κακά τα ψέματα ισοδυναμεί με κάτι παραπάνω από μισή πρόκριση. Οι ακρίτες κατάφεραν να απειλήσουν δύο φορές μέχρι το τέλος δίχως θετικό αποτέλεσμα. Η Σταντάρ ούσα ανώτερη πανηγύρισε μία δίκαιη επικράτηση.

Skoda Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης (Μαρίν 56′), Παΐτο, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος (Ντε Γκουζμάν 56′), Ντιέ (Σολάρι 87′).

Σταντάρ Λιέγης (Λουζόν): Καουασίμα, Λαντόλι, Αρσλάναγκιτς (Μπατσουαΐ 62′), Σιμάν, Οπάρε, Μπιά (Ρέζα 76′), Σισέ (Μπάιενς 46′), Μαρκέ, Μπουλό, Εζέκιελ, Ντε Καμάργκο.

Γκολ: Ντιέ 36′ – Μπιά 18′, Σιμάν 74′

Κίτρινες: Βάλλας 47′, Μπέρτος 53′, Ντιέ 80′, Γούτας 81′ – Σισέ 11′, Μαρκέ 90+3′

Κόκκινη: Μπέρτος 69′ (2η κιτρ.)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr