Home SPORTS NEWS Και πως να «Χ»άσεις με… Αντώνη!

Και πως να «Χ»άσεις με… Αντώνη!


Ο ΟΦΗ μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες, ωστόσο έπεσε σε… βράχο, ο οποίος ονομάζεται Αντώνης Γιωργαλλίδης. Ο Κύπριος τερματοφύλακας του Πλατανιά, με τις εντυπωσιακές και ταυτόχρονα σωτήριες επεμβάσεις του, κράτησε απαραβίαστη την εστία του, δίνοντας ουσιαστικά τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Από την άλλη πλευρά, στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο ΟΦΗ, για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά και να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Είχε την πρωτοβουλία ο ΟΦΗ, δεν είχε τις ευκαιρίες

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης μεταξύ του ΟΦΗ και του Πλατανιά, είχε πάθος ένταση, αλλά του έλειψε το βασικό στοιχείο που είναι οι ευκαιρίες.

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία δίχως όμως αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα των Χανίων, στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου σαρανταπεντάλεπτου, είχε παθητικό ρόλο και προσπάθησε να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις.

Ο ΟΦΗ παρά τον… επιθετικό του μονόλογο, κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την αντίπαλη εστία, μόνο σε μία περίπτωση. Στο 9’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάλαϊτζιτς, ο Περογαμβράκης έκανε την κεφαλιά αμαρκάριστος μέσα από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας όμως την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πλατανιά.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους χώρους στην αντίπαλη άμυνα και απείλησε με σουτ του Ναζλίδη στο 36’, ο οποίος όμως δεν βρήκε στόχο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο αρχηγός του Πλατανιά και πάλι σούταρε από μακριά, όμως η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ, δίπλα από το κάθετο δεξί δοκάρι του Δασκαλάκη.

Ανίκητος ο Γιωργαλλίδης

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν θεατές στο ίδιο έργο, καθώς ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας, είχε και τις ευκαιρίες ωστόσο να μην καταφέρνει να τις αξιοποιήσει καθώς ο Αντώνης Γιωργαλλίδης, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση κατέβασε τα ρολά της εστίας του. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε και πάλι παθητικό ρόλο, στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ την δημιούργησε στο 61′. Ο Μπούρμπος από τα δεξιά έκανε εξαιρετική σέντρα με τον Περογαμβράκη με κεφαλιά να προσπαθεί να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Ωστόσο ο Γιωργαλλίδης, με εκπληκτική απόκρουση κράτησε το μηδέν.

Ο επιθετικός μονόλογος της ομάδας του Ηρακλείου συνεχίστηκε και έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα. Αυτήν την φορά την σέντρα έκανε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι από τα δεξιά. Ο Ζε Εντουάρντο έκανε την κεφαλιά από το ένα μέτρο, με τον Κύπριο γκολκίπερ να αποκρούει ενστικτωδώς.

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να απαντήσει στις ευκαιρίες του ΟΦΗ, αλλά το σουτ του Τέτε στο 70′ πέρασε άουτ. Στο 75′ ο ΟΦΗ δημιούργησε την τελευταία του μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα. Ο Ζε Εντουάρντο, μετά από κόντρες των αντίπαλων αμυντικών, έγινε ο κάτοχος της μπάλας, όμως από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να ευστοχήσει.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους φιλοξενούμενους απόλυτα ικανοποιημένους με την ισοπαλία, ενώ από την πλευρά του ΟΦΗ υπάρχει προβληματισμός με την επιθετική δυστοκία.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr