Home SPORTS NEWS «Ξέρανε» Μουρίνιο και Τσέλσι η Βασιλεία (Videos)

«Ξέρανε» Μουρίνιο και Τσέλσι η Βασιλεία (Videos)

http://www.pamesports.gr/thumbnail?filepath=/contentfiles_2/photos/diethnes-podosfairo/champions-league/2013/chelsea-basel%2018-09-13.jpg&width=620&height=446


Η Τσέλσι ηττήθηκε από τη Βασιλεία στο Στάμφορντ Μπριτζ με 2-1 στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Μουρίνιο στον πάγκο των μπλε. Ευρεία νίκη για την Μπαρτσελόνα επί του Άγιαξ με 4-0. Στις ενδεκάδες των ομάδων τους ήταν ο Γιώργος Σαμαράς (έπαιξε σε όλον τον αγώνα) και Παντελής Καπετάνος (έγινε αλλαγή στο 64′). Διαβάστε τι έγινε αναλυτικά και στους πέντε ομίλους (5-8)…

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Βασιλεία με ανατροπή έκανε την έκπληξη της 1η αγωνιστικής στον 5ο όμιλο, νικώντας με 2-1 την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ η Σάλκε επιβλήθηκε της Στεάουα με 3-0, καθαίζοντας στο δεύτερο μέρος…
Στο Λονδίνο σκόραρε ο Όσκαρ στο 45΄με σουτ μέσα από την περιοχή. Για τους Ελβετούς ισοφάρισε ο Σαλάχ στο 71’ και ο Στρέλερ στο 81’.
Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).
Οι συνθέσεις
ΣΑΛΚΕ: Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Μάτιπ, Αόγκο, Χέγκερ (88′ Γκορέτσκα), Νοϊστέντερ, Ντράξλερ, Μπόατενγκ, Φαρφάν (89′ κλέμενς), Σαλάι (82′ Φουκς).
ΣΤΕΑΟΥΑ: Ταταρουσάνου, Γκαρντότς, Γκεοργκιέβσκι, Πιντίλι, Λατοβλέβιτσι, Τσουκάλια, Στάντσιου (60′ Λεάντρο Τάτου – 73′ Κριστέα), Τανάσε, Μπουρτσεάνου, Πόπα, Καπετάνος (64′ Πιοβακάρι).

Στο «Φέλτινς Αρένα» του Γκέλζενκίρχεν ο Παντελής Καπετάνος ήταν βασικός για τη Στεάουα, με την πρωταθλήτρια Ρουμανίας να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Έλληνας άσος έγινε αλλαγή στο 64’ και στη θέση του μπήκε ο Πιοβακάρι. Στη συνέχεια η γηπεδούχος επέβαλε τον ρυθμό της και έφτασε σε τρία γκολ με τους Ουτσίντα στο 67’, Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ στο 78’ και Ντράξλερ στο 84’.
Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία).
Οι συνθέσεις
τσελσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Γκάρι Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Άσλεϊ Κόουλ, Φαν Χίνκελ (76’ Όμπι Μικέλ), Λάμπαρντ (76’ Ντε Μπα), Οσκάρ, Γουίλιαμ (67’ Μάτα), Αζάρ, Ετο’ό.
ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Βόζερ, Σερ, Ιβάνοφ, Σαφάρι, Μαρσέλο Ντίας, Φάμπιαν Φράι, Σαλάχ (88’ Ξακά), Στόκε (82’ Αζετι), Σιό (65’ Ντελγκάδο), Στρέλερ.

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Νίκες με 2-1 πέτυχαν η Νάπολι και η Άρσεναλ με Ντόρτμουντ εντός και Μαρσέιγ εκτός αντίστοιχα… Στον «Σαν Πάολο» το ματς έγινε υπό βροχή και η γηπεδούχος μπήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Κατάφερε και έκανε το 1-0 στο 29’ με τον Ιγκουαΐν, ενώ στο 45’+1 η φιλοξενούμενη έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Βάιντενφελερ (τερματοφύλακας), καθώς έπιασε τη μπάλα εκτός περιοχής με το χέρι σε προσπάθεια του Αργεντινού άσου. Τελικά το 2-0 έγινε με τον Ινσίνιε με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 67’. Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να μειώσει και το κατάφερε στο 87’ με αυτογκόλ του Σούνιγκα, αλλά το 2-1 δεν άλλαξε. Η γερμανική ομάδα, φιναλίστ πέρυσι στη διοργάνωση, είχε πάντως δοκάρι με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 70’!
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία).
Οι συνθέσεις
ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Μπρίτος, Αλμπιόλ, Μάτζιο, Ζούνιγκα, Μπεχράμι, Ινλέρ, Χάμσικ (92′ Μέστο), Καγιεχόν, Ινσίνιε (73′ Μέρτενς), Ιγουαΐν (78′ Πάντεφ).
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Σμέλτσερ, Γκροσκρόιτς, Χούμελς (45+1′ Ομπαμεγιάνγκ), Σούμποτιτς, Μπέντερ, Σαχίν, Μπλαζικόφσκι (45+3′ Λάνγκερακ), Μχιταριάν (76′ Χόφμαν), Ρόις, Λεβαντόφσκι.

Μεγάλο «διπλό» πέτυχε η Άρσεναλ, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία, αφού νίκησε με 2-1 στο «Βελοντρόμ» τη Μαρσέιγ. Για τους «κανονέρηδες» σκόραραν οι Γουόλκοτ στο 65’ και Ράμσεϊ στο 83’. Στο 90’ με πέναλτι μείωσε ο Τζόρνταν Αγιού…
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία).
Οι συνθέσεις
ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Μορέλ, Ενκουλού, Μέντες, Φανί, Ρομάο, Ιμπουλά (80′ Τοβάν), Παγέ (73′ Τζ. Αγιού), Α. Αγιού, Βαλμπουένα (90′ Κελιφά), Ζινιάκ.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Γουίλσιρ, Φλαμινί (90+1′ Μιγιαΐτσι), Ράμσεϊ, Οζίλ, Γουόλκοτ (78′ Μονρεάλ), Ζιρού.

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Στoν 7ο όμιλο Ατλέτικο Μαδρίτης και Πόρτο ξεκίνησαν με νίκες την προσπάθειά τους…
Στο «Βιθέντε Καλντερόν» οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν με 3-1 της Ζενίτ, με τον Γιούρι Λοντίγκιν να είναι στον τέρμα για τους Ρώσους. Η Ατλέτικο προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με γκολ του Μιράντα στο 40’, ενώ ο Χουλκ ισοφάρισε στο 58’ με πολύ όμορφο γκολ. Τελικά, η γηπεδούχος, ούσα πιο εκθετική βρήκε άλλα δυο γκολ με τον Αντά Τουράν στο 64’ και τον Λέο Μπαπτιστάο στο 80’… Νωρίτερα και στο 62’ η Ζενίτ είχε δοκάρι με τον Κερζάκοφ…
Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)
Οι συνθέσεις
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Γκοντίν, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Κόκε (88′ Κριστιάν Ροδρίγκες), Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Αρντά Τουράν (86′ Ραούλ Γκαρθία), Αντριάν (78΄Λέο Μπαπτιστάο), Βίγια.
ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Λόμπαερτς, Ανσάλδι, Λουίς Νέτο, Χούμποτσαν, Σμολνίκοβ, Ζιριάνοβ (73′ Αρσάβιν), Βίτσελ, Χουλκ (85′ Μπιστρόβ), Ντάνι, Κερζάκοβ.

Στο «Ερνστ-Χάπελ» της Βιέννης η Πόρτο μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε και πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-0 κόντρα στην Αούστρια με γκολ του Λούτσο Γκονζάλες στο 55’. Η γηπεδούχος είχε πάντως δοκάρι μες τον Στάνκοβιτς στο 57’.
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία).
Οι συνθέσεις
ΑΟΥΣΤΡΙΑ: Λίντνερ, Ρογκουλι, Ορτλεχνερ, Σούτνερ, Κοχ, Μάντερ, Χόλαντ (84′ Οκότιε), Ρόγιερ, Γιαν (68’Σίμκοβιτς), Χόσινερ (Κίεναστ), Στάνκοβιτς.
ΠΟΡΤΟ: Ελτον, Ντανίλο, Μανγκαλά, Αλεξ, Οταμέντι, Λούτσο Γκονζάλες (84′ Κουιντέρο), Ζόσουε, Λίκα (67′ Ισμαΐλοφ), Φερνάντο, Τζάκσον, Βαρέλα (79′ Ερέρα).

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Με χατ-τρικ του Μέσι η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 4-0 του Άγιαξ στον 8ο όμιλο, ενώ και με την τύχη μαζί της η Μίλαν νίκησε με 2-0 την πολύ καλή Σέλτικ, για την οποία έπαιξε σε όλο τον αγώνα ο Γιώργος Σαμαράς

Στο «Καμπ Νου» οι «μπλαουγκράνα» δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην επιτυχία κόντρα στον «Αίαντα» με τρία γκολ του Μέσι (22’, 55’, 75′)-το πρώτο με απευθείας εκτέλεση φάουλ-ενώ σκόραρε και ο Πικέ στο 69’…
Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία).
Οι συνθέσεις
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλδές, Πικέ (80′ Μπαρτρά), Μασεράνο, Ντάνι Αλβες, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (70′ Τσάβι), Ινιέστα, Αλέξις Σάντσες, Μέσι, Νεϊμάρ (71′ Πέδρο).
αγιαξ: Φέρμεερ, Φαν Ρίιν, Μοϊσάντερ (72′ Φαν ντερ Χουρν), Μποϊλέσεν, Μπλιντ (78′ Σον), Ντένσβιλ, Πόουλσεν, Ντουάρτε, ντε γιονγκ (58′ Σερέρο), Σίγκθορσον, Μπόγιαν.

Στο τέλος κατάφερε να σκοράρει η Μίλαν-είχε πολλές απουσίες» στο «Σαν Σίρο» δυο γκολ και έτσι να νικήσει την Σέλτικ, η οποία στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 82’ με αυτογκόλ του Ισαγκίρε έγινε το 1-0 και στο 86’ ο Μούνταρι από κοντά με σουτ, μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα σημείωσε το 2-0…
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία).
Οι συνθέσεις
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Τζακάρντο, Ζαπάτα, Μεξές, Κονστάντ (75′ Ρομπίνιο), Νοτσερίνο, Ντε Γιονγκ, Μουντάρι, Μπίρσα (64′ Εμάνουελσον), Μπαλοτέλι, Μάτρι (86′ Πόλι).
ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Λούστιγκ, Βαν Ντάικ, Αμπροουζ, Ισαγκίρε, Μάθιους (74′ Μπέριγκτερ), Μπράουν, Μάλγκριου (89′ Μπιτόν), Σαμαράς, Κόμονς (77′ Πούκι), Στόουκς.

Τελικά αποτελέσματα της Τετάρτης:

5ος όμιλος
Σάλκε – Στεάουα 3-0 (67′ Ουτσίντα, 78′ Μπόατενγκ, 85′ Ντράξλερ)
Τσέλσι – Βασιλεία 1-2 (45′ Όσκαρ/ 71′ Σαλάχ, 81′ Στρέλερ)

6ος όμιλος
Μαρσέιγ – Άρσεναλ 1-2 (90’+3′ Αγιού πεν. / 65′ Γουόλκοτ, 84′ Ράμσεϊ)
Νάπολι – Ντόρτμουντ 2-1 (29′ Ιγκουαίν, 67′ Ινσίνιε/ 87′ Ζουνίγκα αυτ.)
****Για την Ντόρτμουντ αποβλήθηκε ο Βάιντενφελερ στο 45’+1, καθώς έπιασε τη μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής…

7ος όμιλος
Αούστρια Βιέννης – Πόρτο 0-1 (55′ Γκονζάλες)
Ατλέτικο – Ζενίτ 3-1 (40′ Μιράντα, 65′ Τουράν, 80′ Μπαπτιστάο / 59′ Χουλκ)

8ος όμιλος
Μίλαν – Σέλτικ 2-0 (82′ Ζαπάτα, 85′ Μουντάρι)
Μπαρτσελόνα – Άγιαξ 4-0 (22′, 55′ 75’Μέσι, 69′ Πικέ)

Όλα τα γκολ από τις σημερινές αναμετρήσεις:




Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr