Home SPORTS NEWS Ναζιστικοί χαιρετισμοί, φασιστικά σύμβολα και… τιμωρία (video)

Ναζιστικοί χαιρετισμοί, φασιστικά σύμβολα και… τιμωρία (video)


Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από την FIFA η ακραία συμπεριφορά μερίδας Ουκρανών οπαδών κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της ομάδας του Μιχαίλο Φομένκο και του Σαν Μαρίνο στις 6 Σεπτεμβρίου στο Λβιβ.

Η έκθεση της FARE (το Ποδόσφαιρο Απέναντι στον Ρατσισμό στην Ευρώπη) ήταν καταπέλτης για τους Ουκρανούς καθώς σε αυτήν επισυνάπτονται φωτογραφίες από τον εν λόγω αγώνα με τους οπαδούς να υψώνουν το έμβλημα της επαρχίας “Galizien” των Ες – Ες στην Ανατολική Ευρώπη, να αναρτούν πανό νεο – ναζιστικού περιεχομένου (Good night left side), να φορούν μπλούζες με τον κώδικα των νεο – ναζί για το “Χάιλ Χίτλερ” (ο αριθμός 88) και φυσικά να χαιρετούν με ναζιστικό τρόπο.

Μετά από την έκθεση της FARE, η FIFA αποφάσισε την τιμωρία της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, η οποία καλείται να αγωνιστεί κόντρα στην Πολωνία στις 11 Οκτωβρίου στο Χάρκοβο μπροστά σε άδειες κερκίδες ενώ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας τιμωρήθηκε επίσης με χρηματικό πρόστιμο ύψους 45.000 ελβετικών φράγκων (36.600 ευρώ περίπου).

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός πως η πόλη του Λβιβ έζησε τον εφιάλτη του ναζισμού από τον Ιούνιο του 1941 μέχρι και τον Ιούλιο του 1944 όταν και βρισκόταν υπό γερμανική κατοχή.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr