Home SPORTS NEWS Έγκυρο… το «γκoλ φάντασμα!» (video)

Έγκυρο… το «γκoλ φάντασμα!» (video)


Δεν θα επαναληφθεί ο αγώνας Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν της 9ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα σύμφωνα με ανακοίνωση της Γερμανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Η Λεβερκούζεν είχε κερδίσει τον αγώνα χάρις το «γκολ φάντασμα» του Στέφαν Κίσλινγκ. Η μπάλα είχε περάσει από τρύπα της εξωτερικής πλευράς του διχτυού, ο διαιτητής «ξεγελάστηκε» και μέτρησε το γκολ ως έγκυρο. Με αυτό το γκολ-απάτη στο 70′ η Λεβερκούζεν έκανε το 2-0. Η Χόφενχαϊμ κατάφερε να σκόραρει στο τέλος του αγώνα, κάνοντας το 2-1.

Η Χόφενχαϊμ επικαλέστηκε παρόμοια υπόθεση του 1994 μεταξύ Μπάγερν και Νυρεμβέργης και έκανε ένσταση στο τελικό αποτέλεσμα, ζητώντας να επαναληφθεί ο αγώνας. Το αθλητικό δικαστήριο της Ομοσπονδίας μετά την ακροαματική διαδικασία που έγινε τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, αποφάσισε οτι το επίσημο αποτελέσμα του αγώνα ισχύει και δεν θα επαναληφθεί ο αγώνας.

Ο Χάνς Λόρεντζ, Πρόεδρος του αθλητικού δικαστηρίου δήλωσε: «Ο διαιτήτης Φέλιξ Μπριχ δεν παραβίασε κάνεναν κανόνα με την απόφασή του. Η απόφαση μπορεί να μην είναι ικανοποιητική με αθλητικούς όρους, αλλά είναι μέσα στα πλαίσια των κανονισμών και των διατάξεων».

Ο διαιτητής κατά τη διάρκεια της ακρόασης ανάφερε: «Νόμιζα οτι η μπάλα μπήκε με κανονική πορεία. Ξεγελάστηκα γιατί δεν είχα καλή οπτική γωνία σε όλη την πορεία τροχειάς της μπάλας και μετά είδα τη μπάλα μέσα στο τέρμα».

Ο Φέλιξ Μπρέχ, τόνισε επίσης οτι πρώτα συμβουλεύτηκε το βοηθό διαιτητή και υστέρα κατακύρωσε το γκολ φάντασμα.

Ο σκόρερ του γκολ-φάντασμα, Στέφαν Κίσλινκ, που έχει δεχτεί αρνητική κριτική για την αποδοχή του γκολ, δήλωσε οτι η όρασή του ήταν επίσης μπλοκαρισμένη και συμπέρανε οτι ο τερματοφύλακας της Χόνφεχαϊμ είχε ακουμπήσει τη μπάλα, βοηθώντας την, να μπεί στο τέρμα: «Δεν είχα καλή οπτική γωνία. Είδα τη μπάλα μέσα στα δίχτυα και η πρώτη μου σκέψη ήταν οτι ο τερματοφύλακας την έστρεψε μέσα στο τέρμα. Σκέφτηκα τα πάντα, άλλα σε κάμια περίπτωση οτι μπήκε απο τρύπα της εξωτερικής πλευράς του διχτυού.»

Η Χόφενχαϊμ έχει μια βδομάδα προθεσμία για να κάνει έφεση της απόφασης, αν το επιθυμεί.

Δείτε το video με το «γκολ-φάντασμα»:

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr