Home SPORTS NEWS Αυστηρές ποινές για την βία στην Ισπανία

Αυστηρές ποινές για την βία στην Ισπανία


Φαινόμενα βίας υπάρχουν και στα ισπανικό γήπεδα, αλλά στην συγκεκριμένη χώρα δεν αστειεύονται και επιβάλλουν αυστηρές ποινές, ώστε να περιοριστούν αυτές οι αρνητικές εικόνες! Με βάση την πρόταση της επιτροπής για την καταπολέμηση της βίας στην Ισπανία, οι οπαδοί θα πληρώσουν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ, ενώ τους απαγορεύτηκε η είσοδο στα γήπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα για χρήση βίντεο και ναζιστικά συνθήματα

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.001€ σε οπαδό της Ρεάλ Μαδρίτης γιατί σημάδευε με λέιζερ τον Ντιέγκο Σιμεόνε στο ντέρμπι με την Ατλέτικο. Αυτή ήταν η εισήγηση του αρμόδιου τμήματος του Υπουργείου Εσωτερικών, προτείνοντας ακόμα και 6μηνη απαγόρευση στα γήπεδα. Η ίδια ποινή προτάθηκε και για κάθε έναν από τους τέσσερις οπαδούς, που στο ίδιο ματς έφεραν πάνω τους ναζιστικά σύμβολα.

Ακόμα μεγαλύτερες ήταν οι ποινές που προτάθηκαν για τους τρεις οπαδούς που έκαναν επεισόδια στο Λεβάντε-Ρεάλ, καθώς η επιτροπή για την καταπολέμηση της βίας έκανε εισήγηση για πρόστιμο 6.000 ευρώ στον καθένα, και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 2 έτη.

Επίσης, η επιτροπή χαρακτήρισε ως «υψηλού κινδύνου» το ν σπουδαίο αγώνα ανάμεσα στην Ρεάλ και την Γιουβέντους στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στις 23/10 για το Τσάμπιονς Λιγκ! Γι’ αυτό τον λόγο πρότεινε ποινή 3.001 ευρώ και 6μηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, στον οπαδό που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι Ρεάλ-Κοπεγχάγη!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr