Home SPORTS NEWS Ιπτάμενοι Γερμανοί, νικητές Ιταλοί! (vids)

Ιπτάμενοι Γερμανοί, νικητές Ιταλοί! (vids)


Τεράστιο διπλό από τη Ντόρτμουντ στο «Έμιρέις» (1-2) και πλώρη για την πρώτη θέση του ομίλου, την ώρα που η Νάπολι… άλωσε το Βελοντρόμ (1-2), ενώ και η Τσέλσι πέρασε με 3-0 και σούπερ Τόρες από το Γκέλζενκιρχεν, βλέποντας… πλέον κορυφή, μετά την 3η αγωνιστική των ομίλων 5-8 του Τσάμπιονς Λιγκ! Στο 1-1 έμειναν Μίλαν και Μπαρτσελόνα στο μεγαλο παιχνίδι της βραδιάς.. .

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερς της βραδιάς:

Αούστρια Βιέννης – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-3 (7′ Ραούλ Γκαρθία, 20′ 53′ Ντιέγκο Κόστα)
Άρσεναλ – Ντόρτμουντ 1-2 (41′ Ζιρού / 16′ Μιχταριάν,  83′ Λεβαντόφσκι)
Μαρσέιγ – Νάπολι 1-2 (86′ Αγιού / 42′ Καγιεχόν, 68′ Ζαπάτα)
Μίλαν – Μπαρτσελόνα 1-1 (9′ Ρομπίνιο / 23′ Μέσι)
Πόρτο – Ζενίτ 0-1 (86′ Κερζακόφ)
Σάλκε – Τσέλσι 0-3 (5′, 69′ Τόρες, 87′ Αζάρ)
Σέλτικ – Άγιαξ 2-1 (90+4′ Σόνε / 45′ πεν. Φόρεστ, 54′ Καγιάλ)
Στεάουα – Βασιλεία 1-1 (88′ Λεάντρο Τατού /  48′ Ντίαζ)

Σούπερ Τόρες, 3-0 η Τσέλσι, ισοπαλία στο Βουκουρέστι…
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φερνάντο Τόρες (είχε και δοκάρι) που σημείωσε δυο γκολ, η Τσέλσι… άλωσε στον 5ο όμιλο την «Αρένα ΑουφΣάλκε» με 3-0, ανέβηκε στους έξι βαθμούς και μπήξε γερά για την πρώτη θέση. Ισόπαλες 1-1 Στεάουα και Βασιλεία με τον Παντελή Καπετάνο να παίζει στο δεύτερο ημίχρονο…

Οι «μπλε» του Λονδίνου ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο Γκέλζενκιρχεν, κόντρα σε μια Σάλκε που είχε απουσίες. Στο 5’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Εντέν Αζάρ ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Φερνάντο Τόρες νέα κεφαλιά στο δεύτερο πέτυχε το 1-0 για την ομάδα του.
Ο Ισπανός άσος σκόραρε και στο 69’, ενώ πριν είχε δοκάρι, μεταά από φάουλ του Λάμπαρτ, κάνοντας το 2-0 με πλασέ κενό τέρμα! Πέρασε τον Χίλντεμπραντ, μετά την ασίστ του Οσκάρ, σε αντεπίθεση της ομάδας του, που ξεκίνησε από κλέψιμο του Αζάρ. Στο 87’ ο Εντέν Αζάρ έφυγε μόνος του σε αντεπίθεση από μπαλιά του Ραμίρες, ο Τόρες άνοιξε την άμυνα της Σάλκε και ο Βέλγος διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για την ομάδα του.
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Στην «Αρένα Νατσιονάλα» στο Βουκουρέστι στο πρώτο μέρος δεν είχαμε γκολ, με τις δυο ομάδες προσεκτικές. Με τη έναρξη του δεύτερου μέρους μπήκε στον αγώνα ο Παντελής Καπετάνος, αλλά η Βασιλεία… πάγωσε τους γηπεδούχους, καθώς στο 48’ ο Μαρσάλο Ντίας σκόραρε με πολύ όμορφο πλασέ έξω από την περιοχή. Η Στεάουα, που δεν είχε πόντο, πίεσε στη συνέχεια και τελικά ο Λεάντρο Τατού στο 88′ έκανε το 1-1!
Διαιτητής: Ματέι Γιουνγκ (Σλοβενία)

Η βαθμολογία
1. Τσέλσι 6 (8-2)
2. Σάλκε 6 (4-3)
3. Βασιλεία 4 (3-3)
4. Στεάουα 1 (1-8)

Μεγάλες νίκες για Ντόρτμουντ και Νάπολι
Στο Λονδίνο, η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έκανε το 1-0 με τον Χένριχ Μχιταριάν στο 16’… Προηγήθηκε κλέψιμο της μπάλας του Ρόις από τον Ράμσεϊ έξω από την περιοχή της Άρσεναλ, ο διεθνής Γερμανός άσος πάσαρε στον Λεβαντόβσκι και ο Πολωνός … άφησε στον Αρμένιο, που σκόραρε!
Οι «κανονιέρηδες» πίεσαν στη συνέχεια, και ισοφάρισαν με τον Ολιβιέ Ζιρού στο 41’ σε κενό τέρμα. Προηγήθηκε λάθος του συνεννόηση του Χούμελς με τον Βάιντενφελερ, μετά από σέντρα του Σανιά.
Τελικά, στο 83’ ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Γκρόσκροϊτς από δεξιά, πέτυχε το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του, διαμορφώνοντας το 2-1 για την Ντόρτμουντ!
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Η Νάπολι πήρε το «διπλό» στο «Βελοντρόμ» ανοίγοντας το σκορ σε καίριο χρονικά σημείο. Στο 42’ ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν βρήκε τον Χοσέ Καγιεχόν, ο οποίος έφυγε… σφαίρα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έφερε την μπάλα στο δεξί, ακινητοποιώντας…. τον Φανί και με σουτ σκόραρε (0-1).
Στο 67’ έγινε το 2-0 για τη Νάπολι με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή του Ντουβάν Σαπάτα. Η γηπεδούχος μείωσε με σουτ με το αριστερό από τον Αντρέ Αγιού στο 86′.
Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Η βαθμολογία
1. Ντόρτμουντ 6 (6-3)
2. Άρσεναλ 6 (5-3)
3. Νάπολι 6 (4-3)
4. Μαρσέιγ 0 (1-7)

Η Ατλέτικο… 3Χ3, η Ζενίτ… έκαψε τους «δράκους»!
Εύκολο έργο η Ατλέτικο στη Βιέννη («Ερνστ Χάπελ») για τον 7ο όμιλο, καθώς επικράτησε με 3-0 της Αυστρία και… άγγιξε το εισιτήριο της πρόκρισης, αφού έκανε το 3Χ3. Μεγάλη νίκη (με την οποία πέρασε 2η) η Ζενίτ στο «Ντραγκάο», 1-0 την Πόρτο, η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες από το 6’.
Στη Βιέννη στα πρώτα 20 λεπτά πέτυχε δυο γκολ με τον Ραούλ Γκαρθία (μετά από ασίστι του Φίλιε Λουίς) στο 8’ κα τον Ντιέγκο Κόστα στο 20’ και… καθάρισε νωρίς το ματς. Ο Ντιέγκο Κόστα. πρώτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα, σκόραρε και στο 53’, με πλασέ από την ασίστ του Εμιλιάνο Ινσούα και έτσι «έγραψε» το 3-0 για την ομάδα του!
Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Στο «Ντραγκάο», η Ζενίτ έφτασε στη μεγάλη νίκη, με γκολ του Κερζακόβ στο 86’… Για την Πόρτο το ματς ξεκίνησε στραβά. Ο Μεξικανός, Έκτορ Ερέρα, πήρε κίτρινη κάρτα στο 5′ για φάουλ στον Χουλκ. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ερέρα βγήκε από το τείχος με τον διαιτητή να του δείχνει την δεύτερη κίτρινη! Η Πόρτο έμεινε 10 παίκτες στο 6’, αλλά κυνήγησε το γκολ. Στο πρώτο μέρος είχε άλλωστε και δοκάρι με τον Λούτσο Γκονζάλες…
Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Η βαθμολογία
1. Ατλέτικο 9 (8-2)
2. Ζενίτ 4 (2-3)
3. Πόρτο 3 (2-3)
4. Αούστρια Βιέννης 1 (0-4)

Με… λάμψη Σαμαρά η Σέλτικ, ισοπαλία στο Μιλάνο!
Στον 8ο όμιλο στο μεγάλο ματς στο Μιλάνο είχαμε ισοπαλία 1-1 ανάμεσα στη Μίλαν και τη Μπαρτσελόνα, ενώ η Σέλτικ στην έδρα της πήρε την πρώτη νίκη της, 2-1 τον Άγιαξ, με τον Γιώργο Σαμαρά να παίζει βασικό και σε όλο το ματς και να έχει συμμετοχή στα γκολ της ομάδας του

Στο «Σαν Σίρο» με τον Κακά βασικό και να κάνει την ασίστ στο 9’ στον Ρομπίνιο, η Μίλαν έκανε το 1-0. Ο σκόρερ έκλεψε την μπάλα από τον Μασεράνο, πάσαρε στον Κακά και ο τελευταίους του… σέρβιρε το τέρμα! Στο 23’ ο Ινιέστα βρήκε τον Μέσι και ο Αργνετινός άσος υπό ασφυκτική πίεση και… πέφτοντας ισοφάρισε…
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Στη Γλασκώβη ο Γιώργος Σαμαράς ήταν αυτός που κοντρόλαρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και… έσπασε στον Τζέιμς Φόρεστ, που έμπαινε από αριστερά, με τον τελευταίο να κερδίζει από τον Στέφανο Ντένσβιλ. Ο Φόρεστ από την «άσπρη βούλα» σκόραρε στο 43’!
Ο Έλληνας άσος στο 54’ έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, πάσαρε στην περιοχή, κατέληξε στον Καγιάκ, μετά από κόντρα, ο Ισραηλινός σούταρε και αφού βρήκε σε αμυντικό κατέληξε στα δίχτυα του Σίλεσεν (2-0).
Ο Άγιαξ μείωσε το 90’+4 με πολύ όμορφου σουτ του Σένε, αλλά δεν είχε χρόνο για κάτι καλύτερο…
Διαιτητής: Ίβαν Μπέμπεκ (Κροατία)

Η βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 7 (6-1)
2. Μίλαν 5 (4-2)
3. Σέλτικ 3 (2-3)
4. Άγιαξ 1 (1-7)

Αούστρια Βιέννης – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-3 (7′ Ραούλ Γκαρθία, 20′ 53′ Ντιέγκο Κόστα)

Άρσεναλ – Ντόρτμουντ 1-2 (41′ Ζιρού / 16′ Μιχταριάν, 83′ Λεβαντόφσκι)

Μαρσέιγ – Νάπολι 1-2 (86′ Αγιού / 42′ Καγιεχόν, 68′ Ζαπάτα)

Μίλαν – Μπαρτσελόνα 1-1 (9′ Ρομπίνιο / 23′ Μέσι)

Πόρτο – Ζενίτ 0-1 (86′ Κερζακόφ)

Σάλκε – Τσέλσι 0-3 (5′, 69′ Τόρες, 87′ Αζάρ)

Σέλτικ – Άγιαξ 2-1 (90+4′ Σόνε / 45′ πεν. Φόρεστ, 54′ Καγιάλ)

Στεάουα – Βασιλεία 1-1 (88′ Λεάντρο Τατού / 48′ Ντίαζ)

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr