Home SPORTS NEWS Πήραν τα «δοκάρια της ήττας» αντί για το κύπελλο! (video)

Πήραν τα «δοκάρια της ήττας» αντί για το κύπελλο! (video)


Ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει η Σεντ Ετιέν, τα δύο τετράγωνα δοκάρια που της στάθηκαν εμπόδιο στη στέψη της ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, το 1976. Αφού δεν κατάφεραν τα πάρουν κύπελλο, 37 χρόνια μετά… αγόρασαν τα δοκάρια της «ήττας»!

Έχοντας χάσει πολλές ευκαιρίες, η γαλλική ομάδα θα μπορούσε να είχε κερδίσει το πρωτάθλημα Ευρώπης, το Μάιο του 1976, επικρατώντας της Μπάγερν (που τελικά κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά το τίτλο), αλλά ήταν άτυχη και δεν μπορούσε να σκοράσει. Βλέποντας την μπαλά να χτυπάει αρκετές φόρες στα δοκάρια, θεώρησαν οτι για όλα έφταιγαν τα «τετράγωνα δοκάρια (les poteaux carre)», όπως τα αποκάλεσαν, του σταδίου “Χάμπντεν Παρκ” της Γλασκώβης. Μετά το τέλος του αγώνα, όλοι οι παίχτες της Σεντ Ετιέν ξέσπασαν σε κλάματα γιατί αισθάνθηκαν αδικημένοι, ενώ παράλληλα αποθεώνταν απο τους 45.000 χιλίαδες υποστηρικτές τους. Παρά την ήττα τους, στην Γαλλία τους υποδέχτηκαν σαν ήρωες.
Η ήττα πάντα κοστίζει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός απο το κύπελλο και την απογοήτευση, «στοίχισε» και 200.000 ευρώ, αφού η Σεντ Ετιέν αγόρασε τα «δοκάρια της ήττας» απο το μουσείο της Γλασκώβης, για να εκτεθούν στο δικό της μουσείο που θα ανοίξει τις πόρτες του το Δεκέμβριο.
Ο Πρόεδρος της Σεντ Ετιέν, Ρολάν Ρομεβέρ, δήλωσε: «Εργαζόμαστε για το μουσείο εδώ και μια δεκαετία. Τα τετράγωνα δοκάρια αποτέλεσαν ένα σύμβολο του τελικού του 1976 που δημιούργησε μια σχέση ανάμεσα στον γαλλικό λαό και την Σεντ Ετιέν».
Μάλλον η Σεντ Ετιέν, δεν φοβάται μήπως τα «τα τετράγωνα δοκάρια της ήττας» στοιχειώσουν το μουσείο με την κακή τους τύχη!
Δείτε πως τα «τετράγωνα δοκάρια της ήττας» στέρησαν τη νίκη απο τη Σεντ Ετιέν:


St-Etienne – Bayern (1976) by jmmoa

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr