Home SPORTS NEWS Στο… σκαμνί η ΤΣΣΚΑ για… Τουρέ

Στο… σκαμνί η ΤΣΣΚΑ για… Τουρέ


H UEFA κινήθηκε τελικά, μετά τη καταγγελία του Γιάγια Τουρέ για ρατσιστική επίθεση στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι στη Μόσχα με την ΤΣΣKA, που έγινε στο γήπεδο της «Χίμκι Αρένα». Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA ξεκινάει λοιπόν πειθαρχικό έλεγχο, με τους ανθρώπους της ρωσικής ομάδας να αναφέρουν πως ο Ιβοριανός άσος αντέδρασε με… υπερβολή! Αυτό τόνισε και ο συμπατριώτης του Τουρέ, Σεϊντού Ντουμπία.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα πρέπει να παραστεί στην Πειθαρχική επιτροπή της UEFA στις 30 Οκτωβρίου για να εξετασθεί αν θα ασκηθεί δίωξη κατά του συλλόγου. Να θυμίσουμε πως ο πρώην άσος του Ολυμπιακού δήλωσε ότι οι Ρώσοι οπαδοί έκαναν γκριμάτσες κι έβγαζαν ήχους πιθήκου, πρακτική που αποτελεί συνηθισμένη ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον μαύρων παικτών.
Αυτό το συμβάν έγινε, ενώ η UEFA στα ματς της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ολόκληρη εκστρατεία κατά του ρατσισμού. Έτσι, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία κινήθηκε γρήγορα…

Την ίδια ώρα έκανε δηλώσεις ο Σεϊντού Ντουμπία και τόνισε πως ο Γιάγια Τουρέ αντέδρασε υπερβολικά. «Οι οπαδοί υποστηρίζουν θερμά την ομάδα μας και θέλουν να ασκήσουν στον αντίπαλο τη μέγιστη πίεση, αλλά σε κανέναν δεν επιτρέπεται να εξαπολύει ρατσιστικές επιθέσεις», είπε στο «AFP» και συμπλήρωσε: «Νομίζω όμως ότι ο Τουρε αντέδρασε υπερβολικά».

Ο γενικός διευθυντής της ρωσικής ομάδας, Ρόμαν Μπαμπάγιεφ τόνισε: «Εμείς δεν ακούσαμε κανέναν σύνθημα με ρατσιστικό περιεχόμενο. Υπήρχαν συνθήματα που απευθυνόντουσαν σε διάφορους παίκτες, αλλά όχι με ρατσιστικές επιθέσεις. Θα εξετάσουμε τις καταγγελίες που έκανε ο Τουρέ»!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr