Home SPORTS NEWS Της έδειξε τι σημαίνει Τούμπα! (Video)

Της έδειξε τι σημαίνει Τούμπα! (Video)


Σε ένα θεότρελο ματς το καμίνι της Τούμπας παρέσυρε τους παίκτες του δικεφάλου για την μεγάλη ανατροπή. Το 0-2 έγινε 3-2 με δύο χαμένα πέναλτι και πολύ …ροντέο! Πλέον, ο ΠΑΟΚ είναι το αφεντικό του ομίλου, καθώς εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Άλκμααρ. Πρώτος και με προοπτική να παραμείνει εκεί μέχρι το φινάλε.

Με 4-3-3 παρέταξε ο Στέφενς τον ΠΑΟΚ απέναντι στην Μακάμπι (4-3-3), η οποία άρχισε αποφασισμένη την αναμέτρηση και έστησε πολιορκία γύρω από τα καρέ του Χακόμπο. Από το λαθος του Κατσουράνη ο Εντλόβου διένυσε κάποια μέτρα και πλάσαρε σωστά για το 0-1.

Η Τούμπα ωστόσο πάγωσε ακόμα περισσότερο στο 21′. Οι παίκτες του Στέφενς έμειναν με την αίσθηση της αδικίας να διαμαρτύρονται (αδίκως όπως έδειξε το ριπλέι) για ένα πέναλτι, ξέχασαν την άμυνα και ο γκολάσα δεν συγχώρεσε στο αμαρκάριστο σουτ που του προσφέρθηκε για το 0-2. Η εικόνα των δύο ομάδων μέχρι εκείνη την στιγμή δεν προσφερόταν για αισιοδοξία. Καλύτερη η Μακάμπι, πιο αποφασιστική στον χώρο του κέντρου και αρκετά τα αμυντικά κενά του δικεφάλου, ο οποίος βρήκε ωστόσο μεγάλα αποθέματα. Οι γκέλες μεταφέρθηκαν αίφνης στην άμυνα των Ισραηλινών.

Ο Σαλπιγγίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία πάνω στη γραμμή, αλλά από το φάουλ του Λίνο ο μόνιμος σκόρερ Βίτορ δεν συγχώρεσε ούτε αυτή τη φορά. Με το κεφάλι νίκησε ο Πορτογάλος τον Σαράνοφ που έκανε …έξοδο του Μεσολλογίου. Τα αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα των Ισραηλινών συνεχίστηκαν και αυτή τη φορά (38′) η ανατροπή πάνω στον Στοχ οδήγησε σε πέναλτι.

Ανέλαβε ο Στοχ για να νικηθεί από τον Σαράνοφ, ενώ ο τερμματοφύλακας της Μακάμπι έπιασε και το σουτ του Νίνη πριν η μπάλα προσκρούσει στο δοκάρι. Δεν έβλε το πέναλτι ο ΠΑΟΚ, σκόραρε όμως από κόρνερ του Στοχ και κεφαλιά του Νίνη (39′)!

Δικαιολογημένα η Τούμπα πήρε φωτιά, οι παίκτες της Μακάμπι τα είχαν χάσει και υπέπεσαν σε νέο λάθος στο 43′. Ο Εζρά δίκην τερματοφύλακα απέκρουσε με το χέρι και το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει και πάλι ο Στοχ. Άλλαξε γωνία ο Σλοβάκος, μυρίστηκε την δουλειά ο Σαράνοφ και απέκρουσε πέφτοντας δεξιά. Ο δικέφαλος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ολοκληρώσει μία απίστευτη ανατροπή πριν από την ανάπαυλα, στο πιο γεμάτο εφετινό 45λεπτο.

Το ροντέο συνεχίστηκε εν πολλοίς και στο δεύτερο μέρος. Η Μακάμπι ξαναθυμήθηκε την επίθεση, αλλά αυτή τη φορά οι πάικτες του δικεφάλου ήταν πιο υποψιασμένοι. Φάσεις εκατέρωθεν μπροστά από τις δύο εστίες με το κέντρο των δύο ομάδων να μην περνάει την καλύτερή του μέρα. Στο 66′ ο Λίνο έβγαλε μια καλοζυγισμένη σέντρα και ο Σαλπιγγίδης πλάσαρε περνώντας την μπάλα από το μάτι της βελόνας για το 3-2!

Μία ανατροπή που άξιζε 100 τοις 100 ο ΠΑΟΚ καθώς μετά το 0-2 μίλησε ο νόμος της Τούμπας. Δεν ήταν εύκολο να το κρατήσουν οι πάικτες του δικεφάλου, η Μακάμπι δεν είχε τίποτα να χάσει και βγήκε μπροστά για την ισοφάριση, αλλά ο Χακόμπο καθάρισε ότι καλό πήγαν να δημιουργήσουν οι Ισραηλινοί. Ειδικά στο 87′ η επέμβαση στην κεφαλιά του Αζουλάι ήταν εκπληκτική, από αυτές που δίνουν βαθμούς. Κι έτσι ήταν γιατί αν έβρισκαν δίχτυα οι Ισραηλινοί σε αυτό το ματς, ο χρόνος που απέμενε ήταν ελάχιστος. Ο δικέφαλος κράτησε και έγινε το αφεντικό του ομίλου!

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (60′ Λούκας), Στοχ (87′ Λόρενς), Σαλπιγγίδης (C) (78′ Βούκιτς), Αθανασιάδης

Μακάμπι Χάιφα (Αριέλ Μπενάντο): Σαράνοφ, Τουάθα, Μεσούμαρ (73′ Αζουλάι), Πιλιάφσκι, Μπόκολι (C), Τσότσαλιτς, Γκολάσα, Γιαντλίν (69′ Κατάν), Εζρά, Εντλόβου (46′ Αμπουχατζίρα), Ράγιος

Γκολ: Βίτορ 34′, Νίνης 38′, Σαλπιγγίδης 66′ / Εντλόβου 13′, Γκολάσα 21′

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr