Home SPORTS NEWS Γύρισε σελίδα η Ίντερ … Άλλαξε αφεντικό !

Γύρισε σελίδα η Ίντερ … Άλλαξε αφεντικό !


«Λύγισε» κι ολόκληρη Ίντερ. Τη «λύγισε» το χρώμα του … χρήματος. Η μεγάλη ομάδα του Μιλάνου, γύρισε σελίδα. Άλλαξε κι αφεντικό μετά από 58 ολόκληρα χρόνια. Από το Μάσιμο Μοράτι πέρασε στον έλεγχο στον βαθύπλουτο Ινδονήσιο επιχειρηματία, Ερίκ Τοχίρ.

Η ΦΚ ιντερνατσιονάλε (Football Club Internazionale ιδρύθηκε το 1908. Στέφθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας το 2010 για 5η συνεχή φορά κατακτώντας συνολικά 18 Πρωταθλήματα.

Επίσημα χρώματά της είναι το μπλε και το μαύρο. Το γήπεδο της Ίντερ είναι το «Τζουζέπε Μεάτσα» (Σαν Σίρο) του Μιλάνου, το οποίο μοιράζεται με τη Μίλαν. Στην καρδιά του πλούσιου ιταλικού βορρά, η Ίντερ (ως «bauscia», δηλαδή «αλαζόνες”») εξέφραζε την αστική τάξη του. Η Μίλαν (ως «casciavit», δηλαδή “κατσαβίδια») εξέφρασε τα λαϊκά στρώματα της βιομηχανικής περιφέρειας και τα εργατικά συνδικάτα.

Ο χρόνος του ρήματος «εκφράζω» είναι αόριστος επειδή πολύ απλά, στον ενεστώτα δεν εκφράζουν ανάλογα αυτές τις τάξεις!

Η Μίλαν ελέγχεται από τον συντηρητικό βαρόνο των ΜΜΕ και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η Ίντερ ελεγχόταν από τον κεντροαριστερό πετρελαιοβιομήχανο Μάσιμο Μοράτι. Αυτός ανακοίνωσε και την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της.  Ανέφερε λακωνικά, ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των «νερατζούρι» στον Ερίκ Τοχίρ, μόλις 43 χρονών. Έχοντας στην κατοχή του το 70% των μετοχών της Ίντερ και είναι κατ ουσία ο πρώτος εξ Ασίας ορμώμενος ιδιοκτήτης ομάδας της Serie A!  Ο Έρικ Τοχίρ έχει επίσης μετοχές στους Φιλαδέλφεια 76ερς στο ΝΒΑ, αλλά και στην DC United, που αγωνίζεται στο MLS.

«Όλα έχουν τελειώσει. Οι υπογραφές έχουν μπει. Είμαι ικανοποιημένος. Οι συζητήσεις κράτησαν πολύ καιρό. Τελικά όλα φαίνεται πως τακτοποιήθηκαν», δήλωσε ο Μάσιμο Μοράτι. Η οικογένεια του οποίου είχε τα ηνία της Ίντερ από το 1955!» Η Ίντερ περνά σε ανθρώπους που είναι αξιόλογοι. Εγώ θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα», ομολόγησε ο Μάσιμο  Μοράτι, αποχωρώντας από την προεδρία των «νερατζούρι» μετά από 18 χρόνια.

Τυπικά πάντως, το νέο διοικητικό συμβούλιο – το οποίο θα συνθέτουν 5 άτομα της πλευράς του Ερίκ Τοχίρ και 3 του Μάσιμο Μοράτι θα διοριστεί τον επόμενο μήνα …

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr