Home SPORTS NEWS Ετοιμάζουν… απεργία οι γαλλικές ομάδες

Ετοιμάζουν… απεργία οι γαλλικές ομάδες


Η γαλλική κυβέρνηση φέρεται να έχει αποφασίσει να συμπεριλάβει και τους συλλόγους της χώρας στη φορολογία ύψους 75% για ετήσια εισοδήματα άνω του 1 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη φορολογία θα ισχύσει για τα επόμενα δύο χρόνια και υπολογίζεται ότι το γαλλικό κράτος θα βάλει στα ταμεία του περίπου 200 εκατ. ευρώ το πρώτο έτος.

Στο άκουσμα της νέας αυτής μεταρύθμισης, οι σύλλογοι αποφάσισαν να βρουν ένα τρόπο ώστε να καταστήσουν σαφές πως κάθε άλλο παρά σύμφωνοι είναι με κάτι τέτοιο. Έτσι, κατέληξαν στη λύση της… απεργίας! Μάλιστα, στις ομάδες φοβούνται ότι αν η νομοθεσία καθιερωθεί θα λειτουργήσει ως αρνητικός παράγοντας για ξένους παίκτες, οι οποίοι πιθανότατα να ψάξουν… αλλού την τύχη τους.

Η απεργία έχει σχεδιαστεί για το τετραήμερο 30 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου, ωστόσο ο Υπουργός Αθλητισμού Βαλερί Φουρνερόν δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

«Το γαλλικό ποδόσφαιρο προσφέρει 25000 θέσεις εργασίας στην κοινωνία και πληρώνει φόρους ύψους 750.000.000 ευρώ. Βοηθάει επίσης το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με πολύ μεγάλα ποσά. Προσανατολιζόμαστε σε απεργία», ήταν τα λόγια ενός εκ των αντιπροέδρων της Λίγκας, Ζαν Πιέρ Λουβέλ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr