Home SPORTS NEWS Η… αποκάλυψη του Φέργκιουσον (video+pics)

Η… αποκάλυψη του Φέργκιουσον (video+pics)


Λένε οτι οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο, αλλά στην περίπτωση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η αγάπη του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πάει στα βιβλιοπωλεία με τη μορφή αυτοβιογραφικού βιβλίου. Αν και τη φετινή χρονιά τερμάτισε την επι 23 χρόνια σχέση του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι δρόμοι τους δεν έχουν χωρίσει. Και πώς να χωρίσουν άλλωστε, αφου πρόσφατα ένας δρόμος που οδήγε στο Όλντ Τράφορντ, πήρε το όνομα του.

Μπορεί να έφυγε απο την Μάντσεστερ, αλλά ο έρωτάς του με την ομάδα είναι εκρηκτικός, παθιασμένος και εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία. Στην αυτοβιογραφία του, ο Σκοτσέζος προπονητής, δεν «μασάει» τα λόγια του για τους παίκτες της Μάντσεστερ και τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Επιπλέον, αποκαλύπτει διάφορα παρασκήνια απο ευχάριστα και δυσάρεστα περιστατικά που συνέβησαν κατα τη διάρκεια της καριέρας του. Στην συνέντευξη τύπου χάρισε «κλεφτές ματιές» απο το βιβλίο του, που θα κυκλοφορήσει στις 24 Οκτωβρίου, βάζοντας τους Ρούνεϊ, Τζέραρντ, Μπέκαμ, Κιν, Μπενίτεθ, σε «ναρκοπέδιο»:
Διαβάστε τι αναφέρει ο Σερ για κάποιες απο τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες απο την προπονητική του καριέρα:
«Άδειασε» τον Ρούνεϊ:

“Είναι αλήθεια, οτι ο Ρούνεϊ ζήτησε να φύγει απο την Μάντσεστερ την προηγούμενη σεζόν”. Ο Φέργκι ισχυρίζεται οτι ακομά και ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή, το ζήτουσε επίμονα, παρόλο που το είχε το αρνηθεί με επίσημη δήλωσή του στον τύπο. Συγκεκριμένα, ο Φέργκιουσον αποκαλύπτει :

«Ο Ρούνεϊ ήρθε στο γραφείο μου, την επόμενη μέρα που κερδισάμε την Πρεμιέρ Λίγκ και ζήτησε να φύγει. Ήταν δυσαρεστημένος που δεν έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια της σεζόν. Επίσης ο ατζέντης του Πολ Στρέφορντ, τηλεφώνησε στον Ντέιβιντ Γκιλ, παραδίδοντας το ίδιο ακριβώς μήνυμα».  
Επιπλέον, ασκεί κριτική στην φυσική κατάσταση του Ρούνεϊ, λέγοντας οτι αγωνίζεται να παραμείνει σε κάλη φυσική κατάσταση και να έχει μια υψηλού επιπέδου απόδοση, σε σύγκριση με τους Ράιαν Γκίγκς και Κριστιάν Ρονάλντο.
«Ο Τζέραρντ δεν είναι απο τους κορυφαίους των κορυφαίων παίχτων»:
Μάλλον, δεν έχει και σε πολύ εκτίμηση τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Αγγλίας. O πρώην προπονητής των κόκκινων διαβόλων, θεωρεί οτι ο Στήβεν Τζέραρντ υστερεί συγκριτικά με τους Ρόι Κιν και Πολ Σκόουλς. Παρ’ όλα αυτά, παραδέχτηκε οτι προσπάθησε να τον εντάξει στην ομάδα του το 2005.
Ιδιαίτερη μνεία έχει η ομάδα της Λίβερπουλ στην αυτοβιογραφία του, για την οποία δεν μιλάει με κολακευτικά σχόλια. Χαρακτήρισε “γελοία” την κίνηση των παικτών να στηρίξουν τον Σουάρες μετά τη ρατσιστική επίθεση στον Εβρά. Επιπλέον, θεωρεί οτι είναι δύσκολο η Λίβερπουλ να κατακτήσει την Πρεμιερ Λιγκ, αφού της λείπουν 8 παίκτες.
«Μέλι» στάζει για τον Ραφαέλ Μπενίτεθ:
Πάρα τα πικρά σχόλια για τη Λίβερπουλ, το φαρμάκι το κράτησε για τον Μπενίτεθ, πρώην προπονητή του συλλόγου:

«Θα προτιμούσε να καταστρέψει ένα παιχνίδι παρά να το κερδίσει. Οι ίδιοι του οι παίκτες δεν μπορούσαν να καταλαβουν τι έλεγε απο την γραμμή του πάγκου […] Η Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεθ ήταν η ομάδα με τη λιγότερη φαντασία! Το λάθος που έκανε ο Ισπανός, ήταν πως μετέτρεψε την αντιπαλότητα των ομάδων μας σε προσωπική. Από τη στιγμή που το έκανε αυτό, δεν είχε καμία τύχη». 
«Ματαιόδοξος ο Μπέκαμ. Δεν μετανιώνω για το περιστατικό με το παπούτσι»:

Ο Φέργκι κατακεραύνωσε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ γράφοντας οτι επέλεξε την δόξα και τη φήμη, απο το να εκπληρώσει τις ποδοσφαιρικές του υποχρεώσεις στη Μάντσεστερ γράφοντας την ιστόρια του στον σύλλογο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η εξιστόρησή του για το συμβάν με το παπούτσι που κλώτσησε ο προπονητής στο κούτελο του Μπέκαμ.

«Ήμασταν στα αποδυτήρια. Ανάμεσα σε μένα και τον Ντέιβιντ, υπήρχε σειρά από παπούτσια. Πάνω στην ένταση, ο Ντέιβιντ έβρισε κι εγώ κινήθηκα προς το μέρος του. Πάνω στον βηματισμό μου, χτύπησα ένα παπούτσι και αυτό πήγε στο πρόσωπό του και τον χτύπησε λίγο πάνω απ’ το μάτι. Κατευθείαν σηκώθηκε με άγριες διαθέσεις και με πλησίασε, αλλά τον σταμάτησαν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Του φώναξα “κάθισε κάτω. Απογοήτευσες την ομάδα και τους συμπαίκτες σου”. Την επόμενη μέρα, η ιστορία κυκλοφόρησε στον Τύπο και ήταν η μέρα που εισηγήθηκα την πώλησή του. Είπα πως “από τη στιγμή που έβαλε τον εαυτό του πάνω από τον προπονητή, πρέπει να φύγει”».
Επιπλέον, ο Σκοτζέζος είπε οτι ο Μπέκαμ ποτέ δεν έγινε ένας απο τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου.
Και απο το παπούτσι που εκτόξευσε στον Μπέκαμ… στην πίτσα που εκτοξεύθηκε στο πρόσωπό του, όταν έβαλε τέλος στις 49 νίκες της Άρσεναλ και του Αρσέν Βενγκέρ:
«Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ ήρθε στα αποδυτήρια και μου είπε ότι ο Βενγκέρ νόμιζε ότι εγώ τον προσέβαλα. Τότε βγήκα έξω και φώναξα “Αρσέν, άσε ήσυχους τους ποδοσφαιριστές μου”. Το αμέσως επόμενο πράγμα, ήταν η… προσγείωση ενός κομματιού πίτσα στο πρόσωπό μου. Πίστευα ότι το έκανε ο Φάμπρεγκας, αλλά ποτέ δεν έμαθα και δεν ήμουν σίγουρος. Έπειτα από αυτή τη μέρα, υπήρξε τεράστιο χάσμα ανάμεσα σε μένα και τον Αρσέν, μέχρι τον ημιτελικό του champions league, το 2009. Τότε, ο Βενγκέρ μας κάλεσε στο δωμάτιό του μετά το παιχνίδι και μας έδωσε συγχαρητήρια. […] Πλέον, οι σχέσεις μας με τον  Άρσεν είναι καλές, αλλά κάποια εποχή είχε την αίσθηση ότι κανένας αντίπαλος δεν θα πρέπει να κάνει τάκλιν στους παίκτες του».

«Ανακουφίστηκα» που έφυγε ο Κιν:

Ο Φέργκιουσον μιλάει για τα προβλήματα που δημιουργούσε ο Κιν στην ομάδα και δήλωσε ανακουφισμένος όταν έφυγε.

«Ένιωσα ανακουφισμένος όταν έφυγε. Μια φιγούρα μέσα στα αποδυτήρια που μπορούσε να… τρομάξει ακόμα κι εμένα. Η γλώσσα του, ήταν το πιο ισχυρό του όπλο. Με αυτό, δημιούργησε πολλά προβλήματα στα αποδυτήρια με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ανοίγοντας μάλιστα κόντρα και με τον Ρίο Φέρντιναντ, λέγοντας πως ο Άγγλος στόπερ “πίστευε πως είναι σταρ επειδή πληρωνόταν καλά κι έπαιζε καλά 20 λεπτά κόντρα στην Τότεναμ”.
“Χαρισματικός ο Ρονάλντο”:

Ο προπονήτης εκθιάζει τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Κριστιάν Ρονάλτο, λέγοντας οτι είναι ο καλύτερος παίκτης στην μέχρι τώρα καριέρα του.

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πιο χαρισματικός ποδοσφαιριστής που έχω γνωρίσει κι έχω συνεργαστεί. Όταν είχε πλησιάσει η στιγμή της αποχώρησής του, κάναμε μια αντρίκεια συμφωνία. Πήγα, τον βρήκα και του είπα πως δεν έπρεπε να φύγει έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ο Καλντερόν στο θέμα της απόκτησής του. “Ξέρω ότι θέλεις να πας στη Ρεάλ, αλλά θα προτιμούσα να σε… πυροβολήσω παρά να σε πουλήσω αυτή τη στιγμή. Αν συνεχίσεις να παίζεις όπως το κάνεις και έρθει μια σπουδαία πρόταση, τότε έφυγες…” του είχα πει». 
 
Επιπλεόν, εκθίασε τον Ρούνεϊ που έπεισε τον Πορτογάλο να μείνει στην Μάντσεστερ παραμερίζοντας την εχθρότητα που είχε προκληθεί στον αγώνα του Μουντιάλ Αγγλίας-Πορτογαλίας το 2006. Ισχυρίζεται μάλιστα, οτι ο Ρούνεϊ τηλεφώνησε προσωπικά στον Ρονάλντο για να τον βεβαιώσει πως δεν τον θεωρεί υπεύθυνο για την αποβολή του στον αγώνα. Μάλιστα είχε πει στον προπονήτη οτι ήταν διατεθείμενος να δώσει μια κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ρονάλντο για να δείξουν την ομόνοια που υπάρχει στην ομάδα.
«Δύο φορές με πλησίασαν για να αναλάβω την Εθνική Άγγλιας»:
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποκαλύπτει οτι η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του πρότεινε να αναλάβει προπονητής της Αγγλίας το 1999, πριν αναλάβει ο Κέβιν Κίγκαν, και ξανά το 2001, πριν τον Γκόραν Έριξον. Σχετικά με τους λόγους που αρνήθηκε τις προτάσεις δήλωσε:

«Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να αναλάβω την Αγγλία. Μου πήρε… δέκα δευτερόλεπτα να αρνηθώ την πρόταση, όταν μου έγινε. Φανταστείτε να γυρνούσα στη Σκοτία και να ήμουν ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Αγγλίας… Δύσκολο να καταλάβεις πως λειτουργεί η FA και ποίο από όλα αυτά τα άτομα αποφασίζουν».


Δείτε τι είπε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για την αυτοβιογραφία του:

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr