Home SPORTS NEWS Ο πατέρας του Γιανουζάι θέλει… Κόσοβο!

Ο πατέρας του Γιανουζάι θέλει… Κόσοβο!


«Καταιγίδα» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει προκαλέσει έστω και άθελά του ο Αντνάν Γιανουζάι. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις εθνικές ομάδες για να αγωνιστεί (Αγγλία, Βέλγιο, Κροατία και Αλβανία) και τώρα ο πατέρας του έρχεται για να προσθέσει μία ακόμα.

Η βελγική εφημερίδα “Het Laaste Nieuws” φιλοξενεί συνέντευξη του πατέρα του Γιανουζάι στην τηλεόραση του Κοσόβου με την οποία αναφέρεται στο μέλλον του γιου του.

«Θέλω να επιλέξει το Κόσοβο όμως σίγουρα το θέμα είναι πολύπλοκο. Η FIFA αναφέρει πως το Κόσοβο δεν μπορεί να αγωνιστεί ακόμα στις διοργανώσεις της. Ο Αντνάν είναι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με την Γιουνάιτεντ, ομάδα στην οποία θέλει να μείνει. Συζητούμε για επέκταση του συμβολαίου του όμως οι διαπραγματεύσεις μπορεί να διαρκέσουν αρκετά. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να εξετάσουν. Όλα θα γίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο πατέρας του ποδοσφαιριστή.

Το Κόσοβο, το οποίο διασπάστηκε από τη Σερβία το 2008, προσπαθεί ακόμα να αναγνωριστεί ως ποδοσφαιρικό έθνος από την FIFA. Στις αρχές του 2013 έλαβε άδεια να αγωνιστεί σε φιλικούς αγώνες και ελπίζει πως αυτό θα οδηγήσει τελικά στο να γίνει μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Δηλώσεις στην τηλεόραση του Κοσόβου έκανε και ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος μίλησε για το όνειρο που ζει στους “κόκκινους διάβολους”.

«Από την αρχή ήθελα να αγωνιστώ στην Γιουνάιτεντ και τώρα έχω την ευκαιρία. Είμαι χαρούμενος με τα δύο γκολ που πέτυχα κόντρα στη Σάντερλαντ. Δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις, ο προπονητής μου έδωσε την ευκαιρία και κατάφερα να σκοράρω. Ελπίζω αυτή η σεζόν να είναι πολύ καλή. Θέλω να δώσω τα πάντα για τη Γιουνάιτεντ και να γίνω ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Έχω τη δυνατότητα να μάθω από τον Ράιαν Γκιγκς γιατί παίζουμε στην ίδια θέση. Τον ρωτάω συχνά. Επίσης έχω πολύ καλή σχέση με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος μου έδωσε πρώτος την ευκαιρία στο ματς με την Γουέστ Μπρομ».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr