Home SPORTS NEWS Ο περιζήτητος έφηβος με τις πέντε πατρίδες

Ο περιζήτητος έφηβος με τις πέντε πατρίδες


Είναι μόλις 18 ετών, αγωνίζεται στη Γιουνάιτεντ και πέντε χώρες περιμένουν το δικό του «ναι» για την Εθνική ομάδα για να τον χαρακτηρίσουν πατριώτη ή το όχι για τον αποκαλέσουν προδότη.
Ο Αντνάν Γιανουζάι έρχεται ξαφνικά στο προσκήνιο που πέτυχε δύο εξαιρετικά γκολ στη τρίτη εμφάνισή του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δημιουργεί ήδη τον δικό του μύθο.
Αν και σύμφωνα με την Daily Mail φαίνεται να επιλέγει Αγγγλία, τέσσερις ακόμα χώρες περιμένουν το ναι. Μάλιστα μια από αυτές, η Αλβανία έχει έτοιμους τους χαρακτηρισμούς σύμφωνα με σχετικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ. «Πατριώτης αν επιλέξει Αλβανία ή προδότης αν γυρίσει την πλάτη του στην οικογενειακή κληρονομιά του», ήταν η ξεκάθαρη θέση στο σχετικό ρεπορτάζ.
ΌΛα αυτά διότι, ο 18χρονος θα μπορούσε να επιλέξει Κόσοβο διότι εκεί γεννήθηκε ο πατέρας του Αμπεντίν. Μόνο που το Κόσοβο δεν είναι αναγνωρισμένο από την ΦΙΦΑ. Θα μπορούσε να επιλέξει και Βέλγιο καθώς εκεί γεννήθηκε και έζησε μέχρι τη μετακόμισή του στο Μάντσεστερ.
Θα μπορούσε όμως να «ψηφίσει» Αλβανία λόγω της ιθαγένειας, την εθνικότητα δηλαδή των γονιών του. Αλλά και Τουρκία καθώς έχει οικογενειακές ρίζες. Ο παππούς του και η γιαγιά του είναι Τούρκοι. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή της Αγγλίας. Με λίγη υπομονή όμως καθώς πρέπει να ζει στη χώρα για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Δύσκολη επιλογή για τον γεννημένο στις Βρυξέλλες Γιανουζάι, γιο Κοσοβάρων – Αλβανών, οι οποίοι εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τις διώξεις που υπέστησαν.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr