Home SPORTS NEWS «Περίπατος» στην Λευκωσία!

«Περίπατος» στην Λευκωσία!


Με τον Μάικ Μπράμος «καυτό» (21 πόντοι με 7/11 τρίποντα),  συνολικά 18 σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα απέναντι στην ζώνη και ενέργεια στην άμυνα ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα στην Λευκωσία την Λαμποράλ Κούτσα (95-74).

Το κλειστό «Τάσσος Παπαδόπουλος» ήταν κατάμεστο από φίλους των «πρασίνων» και η «θερμή» ατμόσφαιρα έδωσε ώθηση στους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, που πέτυχαν την πρώτη νίκη τους στην Ευρωλίγκα της φετινής σεζόν, για τον τέταρτο όμιλο της κανονικής περιόδου. Ο «εξάστερος» έκανε ρεκόρ, αλλά όχι στα τρίποντα (18/37), αλλά στις ασίστ με τις 31 που έδωσε. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν της Μακάμπι Τελ Αβίβ (30).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγώνα με ενέργεια στην άμυνα και από την καλή άμυνα του βρήκε ρυθμό για να διασπάσει την άμυνα ζώνης της Λαμποράλ Κούτσα. Λόγω των πολλών απουσιών και των μόλις οκτώ παικτών που είχε στην διάθεση του ο Σέρτζιο Σκαριόλο, οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο λεπτό έπαιξαν άμυνα ζώνης.

Με πέντε σερί πόντους του Ματσιούλις στο ξεκίνημα και τρίποντο του Μάικ Μπράμος, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 12-6 στο 4’. Με δύο σερί τρίποντα των Διαμαντίδη, Μπράλου και σουτ του Λουκά Μαυροκεφαλίδη από το φάουλ, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με νταμπλ σκορ (20-10) στο 8’.

Με νέο τρίποντο του Μπράμος στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου και καλάθι του Κάρι από επιθετικό ριμπάουντ ο «εξάστερος» ξέφυγε με 12 (28-16) στις αρχές της δεύτερης περιόδου.

Με την είσοδο των Αντώνη Φώτση, Μάικ Μπατίστ ο Παναθηναϊκός απέκτησε και σκορ μέσα από την ρακέτα, μετά από ένα διάστημα, στο οποίο το ματς είχε εξελιχθεί σε διαγωνισμό τρίποντων, καθώς και η Λαμποράλ Κούτσα έβρισκε λύσεις έξω από τα 6,75 μέτρα. Με επτά πόντους του Φώτση οι «πράσινοι» ανέβασαν την διαφορά στους 20 πόντους (44-24) μετά το 16’. Η διαφορά μειώθηκε στους 15 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (50-35) μετά από δύο βολές του Χοτζ και τρίποντο του Αντρές Νοτσιόνι, τον μοναδικό αντίπαλο που δεν κατάφερε να σταματήσει η άμυνα του Παναθηναϊκου, στο τελευταίο λεπτό της δεύτερης περιόδου.

Ο Αργεντίνος φόργουορντ τελείωσε το πρώτο εικοσάλεπτο με 15 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» στο ίδιο διάστημα ήταν ο Μπράμος με 12 (4/7 τρίποντα).

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με τρία τρίποντα δύο του Διαμαντίδη και ένα του Μπράμου, που εκτόξευσαν την διαφορά στους 24 (59-35) μετά το 22’. Η μοναδική στιγμή, που χαλάρωσε η άμυνα των «πρασίνων» ήταν στο λεπτό από το 23’ έως το 24’, που η Λαμποράλ Κούτσα με σερί 7-0 μείωσε σε 63-47. Μετά το τάιμ άουτ του Αργύρη Πεδουλάκη οι «πράσινοι» επέστρεψαν στην καλή άμυνα τους και με σουτ του Μπατίστ και τρίποντο του Μπράμος ανέβασαν πάλι την διαφορά στους 24 (75-51) μετά το 28’.

Η τέταρτη περίοδος δεν έκρυβε εκπλήξεις. Οι βασκική ομάδα συνέχισε με την άμυνα ζώνης, ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός στην άμυνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς με εξαίρεση το μαρκάρισμα του Άντρες Νοτσιόνι, που τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους και εύστοχος από το τρίποντο και έφτασε εύκολα στην νίκη. Στο τελευταίο λεπτό ο Βλάντο Γιάνκοβιτς πέτυχε το πρώτο προσωπικό τρίποντο του με τους «πράσινους» στην Ευρωλίγκα και ανέβασε την διαφορά στους 22 (95-73).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 21, Κάρι 15, Μπατίστ 5, Φώτσης 8, Ούκιτς 6, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 8, Παππάς, Γιάνκοβιτς 3, Ματσιούλις 9.

ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Σκαριόλο): Νοτσιόνι 23, Βαν Όστρουμ 1, Χάμιλτον, Ντιοπ, Χοτζ 15, Πλάις 10, Ερτέλ 5, Γέλινεκ 17, Κοσέ 3.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr