Home SPORTS NEWS 2-0 και τώρα… μπαράζ για Ελλάδα

2-0 και τώρα… μπαράζ για Ελλάδα


Η Εθνική Ελλάδας έκανε το χρέος της κόντρα στο Λιχτενστάιν (2-0) όμως τα ευχάριστα νέα δεν ήρθαν από το Βίλνιους, καθώς η Βοσνία επικράτησε της Λιθουανίας, κι έτσι θα διεκδικήσει στα μπαράζ την πρόκρισή της στο Μουντιάλ 2014.

Η Ελλάδα μπήκε ορεξάτη στο ματς και ουσιαστικά στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 27’ ο Σαμαράς συνεργάστηκε άψογα με τον Χολέβας από τα αριστερά, ο αμυντικός του Ολυμπιακού σέντραρε παράλληλα και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε κενή από τερματοφύλακα εστία έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Η πίεση της Ελλάδας στην άμυνα του Λιχτενστάιν ήταν ασφυκτική την ώρα που ο Ορέστης Καρνέζης παρέμενε… θεατής του αγώνα. Όμως, από το 20ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από το… καβούκι τους και στο 21’ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Αρχικά με το σουτ του Βίσερ, το οποίο εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Καρνέζης και στην εξέλιξη της φάσης ο Στόκλασα έκανε το σουτ μέσα από την ελληνική περιοχή και η μπάλα πέρασε ξανά κόρνερ και αφού πρώτα είχε κοντράρει στο απλωμένο χέρι του Σιόβα.

Στη συνέχεια, η Ελλάδα πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση για την άμυνα του Λιχτενστάιν. Εξαίρεση αυτού αποτέλεσε η φάση του 43’ όταν ο σκόρερ της Εθνικής, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, έπιασε το δυνατό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής όμως είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γέλιε.

Στην επανάληψη ο μονόλογος της Εθνικής Ελλάδας συνεχίστηκε με το πρόβλημα όμως στη δημιουργία φάσεων να παραμένει. Με εξαίρεση τα σουτ του Σαλπιγγίδη και του Μήτρογλου, τα οποία πέρασαν άουτ, οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος δεν απείλησαν την εστία του Λιχτενστάιν. Για να φτάσουμε στο 81’ όταν και μίλησε ο αρχηγός. Ο Γιώργος καραγκούνης ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ έξω από την περιοχή και με αριστοτεχνικό τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Πλέον, η Ελλάδα θα μάθει τον αντίπαλό της για τα μπαράζ του Μουντιάλ στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Σιόβας, Κατσουράνης, Βύντρα, Τζιόλης (46’ Σάμαρης), Κονέ, Καραγκούνης, Σαμαράς (69’ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου (86’ Αθανασιάδης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Καπίνο, Σηφάκης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Νίνης, Παπασταθόπουλος,Φετφατζίδης, Ταχτσίδης

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ (Ρενέ Πάουριτς): Γιέλε, Ντέιβιντ Χάσλερ, Μπούργκμαγιερ, Κάουφμαν, Έρι, Ματίας Κρίστεν (82’ Έρνε), Στόκλασα, Αντρέας Κρίστεν, Νίκολας Χάσλερ (90’+1’ Γιλντίζ), Ποβλερίνο, Βίιζερ

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπίτσερ, Γκούμπσερ, Έρις, Μάκρι, Γκουρ, Κουΐντανς, Φρικ

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr