Home SPORTS NEWS Πρωτάθλημα και υπόκλιση από Φέτελ! (pics)

Πρωτάθλημα και υπόκλιση από Φέτελ! (pics)


Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η Red Bull είναι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παγκόσμιοι πρωταθλητές της Φόρμουλα 1. Η 36η νίκη της καριέρας του στην πίστα της Ινδίας κλέιδωσε και μαθηματικά πλέον τον τίτλο με το μέρος του Γερμανού που ήταν άπιαστος για ακόμα μία φορά και έγινε ο νεότερος με 4 πρωταθλήματα.

Μόνο ο Μίχαελ Σούμαχερ έχει περισσότερα συνεχόμενα πρωταθλήματα (5, 200-2004), ενώ ο Σούμι μαζί με τον Αλμπέρτο Ασκάρι είναι οι μόνοι που έχουν περισσότερες συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα από τον Φέτελ (7).

Ακολουθώντας ξανά εκπληκτική στρατηγική για τα ελαστικά του τερμάτισε με… στυλ και διαφορά πάνω από 29 δευτερόλεπτα από τους διώκτες του. Πανηγύρισε έξαλλα μάλιστα αυτήν την κατάκτηση κάνοντας υπόκλιση στο μονοθέσιό του.

Από εκεί και έπειτα, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νίκο Ρόζμπεργκ μετά από έναν πολύ καλό αγώνα. Ο Γερμανός έκανε σωστή διαχείριση ελαστικών και κατάφερε να επωφεληθεί από την εγκατάλειψη του Μαρκ Γουέμπερ.

Στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εκπληκτικός Ρομέιν Γκροζάν. Ο Γάλλος εκκινώντας από την 17η θέση έφτασε μέχρι την 3η με μόλις 1 pit stop.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Μάσα, Πέρες, Χάμιλτον, Ράικονεν, Ντι Ρέστα, Σούτιλ και Ρικιάρντο. Ο Φερνάντο Αλόνσο έμεινε 11ος όντας άτυχος στην αρχή του αγώνα, όταν αναγκάστηκε να μπει στα πιτ για αλλαγή εμπρός πτέρυγας μετά από επαφή με τον Γουέμπερ.

Επόμενο ραντεβού των μονομάχων της Φόρμουλα 1 την ερχόμενη εβδομάδα στο Αμπού Νταμπι.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr