Home SPORTS NEWS Ρόμα, Νάπολι έτοιμες για όλα

Ρόμα, Νάπολι έτοιμες για όλα


Το σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στη Ρόμα και τη Νάπολι ξεχωρίζει την Παρασκευή στο καμπιονάτο (8η αγωνιστική)-θα δώσει το «παρών» και ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα- και στις δυο ομάδες τονίζουν πως μπορούν το θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίσουν με ακόμα καλύτερη ψυχολογία. Είναι άλλωστε οι δυο πρώτες και αήττητες, με τους «τζιαλορόσι» να έχουν το απόλυτο και να είναι στο +2

Ο Ράφα Μπενίτεθ τόνισε πως η Νάπολι δεν θα στεφθεί πρωταθλήτρια αν νικήσει τη Ρόμα, επισημαίνοντας ωστόσο πως θα έχει δείξει τη δύναμή της. Υπογράμμισε ότι η ομάδα του θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να… χτίσει την αυτοπεποίθησή της και να αποδείξει ότι δίκαια βρίσκεται 2η. Ανέφερε ακόμα πως δεν θα παίξει μαν του μαν τον Φραντσέσκο Τότι.
«Είμαστε ακόμα στο 75% από την κατάσταση που θέλουμε να βρεθούμε. Το κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Εάν νικήσουμε, θα δείξουμε τη δύναμή μας. Το πρωτάθλημα είναι μία κούρσα αντοχής αλλά αν πάρουμε τρεις βαθμούς στο Ολίμπικο δεν θα έχουμε σίγουρα κατακτήσει το σκουντέτο. Εάν δεν τα πάμε καλά, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισπανός τεχνικός και συνέχισε: «Ο Τότι δεν μου είναι αδιάφορος παίκτης, είναι ένας πολύ μεγάλος πρωταθλητής αλλά δεν θα τον αντιμετωπίσουμε με man-to-man. Ο Ζερβίνιο είναι ένας καλός παίκτης που έχει έκρηξη όταν βρίσκει κενούς χώρους. Ο Ρούντι Γκασία ήταν πρώτα ένας καλός προπονητής, τώρα έχει βελτιωθεί επειδή έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία».
Ο Ισπανός προπονητής υπογράμμισε ότι Ιγκουαΐν και Αλμπιόλ έχουν πάρει μέρος στις δύο τελευταίες προπονήσεις και θα αποφασίσει την Παρασκευή για το αν θα αγωνιστούν! Ερωτήθηκε και για την ενδεχόμενη παρουσία του Ντιέγκο Μαραντόνα στις εξέδρες του «Ολίμπικο» και ανέφερε: «Ο Μαραντόνα στις εξέδρες; Κρίμα που δεν μπορεί να κατέβει στο γήπεδο, είναι ένα πρόσωπο με ξεχωριστό χάρισμα. Τον γνωρίζω γιατί είχε έρθει κάποτε να με δει στη Λίβερπουλ μαζί με τον Μπιλάρδο. Είχαμε δει μαζί ένα ματς με τη Στόουκ, εάν έρθει θα χαρώ να τον συναντήσω και να μιλήσω για ποδόσφαιρο μαζί του».

Από την πλευρά της, η Ρόμα θα έχει μοναδικούς απόντες τον Μπαλτζαρέτι (τιμωρημένος) και τον Ντέστρο (τραυματίας). Είναι έτοιμοι οι Μαϊκόν, Πιάνιτς και Φλορέντσι, που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους!
Έτσι, σύμφωνα και με την «Corriere dello Sport» ο τεχνικός των «τζιαλορόσι» Ρούντι Γκαρσία έχει ήδη αποφασίσει για τα 10/11 της ενδεκάδας. Μοναδικό ερωτηματικό αποτελεί η θέση του αριστερού μπακ, με τους Τοροσίδης και Ντοντό να είναι υποψήφιοι να καλύψουν το κενό του Μπαλτζαρέτι.
«Επιλογή συντηρητική αυτή του Έλληνα (μεγαλύτερη εμπειρία), πιο ριψοκίνδυνη αλλά ιντριγκαδόρικη αυτή του Ντοντό, ικανότατου να προωθηθεί αλλά λιγότερο να αμυνθεί», γράφει η ιταλική εφημερίδα.
Ερωτηθείς ο Γάλλος προπονητής για το συγκεκριμένο θέμα στη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το μεσημέρι απάντησε: «Θα επιλέξω την Παρασκευή αλλά έχω τη δυνατότητα να αποφασίσω με ηρεμία. Έχω πολλές επιλογές. Προς το παρόν όλοι όσοι έχουν παίξει, έχουν πάει καλά»!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr