Home SPORTS NEWS Τα… έδειξε στις Βρυξέλλες! (Videos)

Τα… έδειξε στις Βρυξέλλες! (Videos)


Εμφάνιση παγκόσμιας κλάσης από τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος με χατ-τρικ σφράγισε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο champions league! (0-3).

Είναι αλήθεια ότι η άμυνα του Ολυμπιακού πέρασε δύσκολες στιγμές, είναι επίσης κοινός τόπος ότι η θεά τύχη επέστρεψε λίγα από τα δανεικά που του χρωστά σε αυτή την διοργάνωση. Η μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι ο Κώστας Μήτρογλου είναι ένας φορ μεγάλης κλάσης. Χτύπησε τρεις φορές την άμυνα της Άντερλεχτ και ο Ολυμπιακός απέδρασε από τις Βρυξέλλες με την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε ο Μίτσελ τον Ολυμπιακό, απέναντι στην ίδια διάταξη των Βέλγων. Η αλήθεια είναι ότι οι ερυθρόλευκοι μπήκαν υπνωτισμένοι, οι επιθετικοί έμοιαζαν ξεκομμένοι από τις υπόλοιπες γραμμές, ενώ υπήρχαν τεράστια κενά στην άμυνα τα οποία αντιλήφθηκαν νωρίς οι Βέλγοι και έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί δίχως μεγάλο κόπο. Μια μπαλιά στην πλάτη άμυνας ή ανάμεσα στα στόπερ έμοιαζε ικανή να κάνει την ζημιά. Μίτροβιτς και Πρατ είχαν τις πρώτες καλές φάσεις, ενώ από τύχη οι ερυθρόλευκοι δεν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο όταν ο Νάιτινγκ (14’΄) σούταρε με τον Ρομπέρτο εξουδετερωμένο, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μπονγκ και πέρασε εκτός εστίας.

Στη πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια ο Ολυμπιακός έβαλε βάσεις για μια μεγάλη νίκη. Ο Σαβιόλα τράβηξε την άμυνα επάνω του και πέρασε μαγική ασίστ για τον Μήτρογλου. Εν ψυχρώ εκτέλεση του Καμίνσκι από κοντά από τον πιστολέρο και Ολυμπιακός κόντρα στην ροή του αγώνα στην θέση του οδηγού.

Παρά το προβάδισμα τα αμυντικά κενά συνέχισαν να είναι αχίλλειος πτέρνα των κόκκινων. Σαν σε ριπλέι από τον αγώνα με την Παρί ο Σάμαρης στο 24′ τράβηξε τον Κλίεσταν με τον Νορβηγό διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Σάμαρης και Ρομπέρτο μοιάζουν σαν να δημουργούν …δεδικασμένο: Ο ένας κάνει τα πέναλτι και ο άλλος τα πιάνει. Έτσι έγινε και με τον Μίτροβιτς. Εξαιρετική η επέμβαση του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Σέρβου φορ, προσφέροντας τεράστια ψυχολογική ώθηση σε όλη την ομάδα. Γενικά ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν για ακόμα μία φορά η εμβληματική φιγούρα στην άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία μάλλον πέρασε ένα από τα χειρότερα βράδια της.

Η Άντερλεχτ συνέχισε να ψάχνει μπαλιές, πότε ανάμεσα στα στόπερ και άλλοτε στην πλάτη άμυνας. Μία τέτοια φάση ήταν και αυτή του 31′ με τον Τίλεμανς να βρίσκε τον Πρατ ο οποίος έπιασε το μονοκόματο σουτ πάνω από το δοκάρι τιου Ρομπέρτο. Το 0-1 έμεινε στον φωτεινό πίνακα του Κονστάντ Βαντε Στοκ, αλλά το καμπανάκι για τον Ολυμπιακό συνέχισε να ηχεί και έπρεπε να ακουστεί από τους παίκτες και τον Μίτσελ.

Θα ήταν μάταιο να αναφέρουμε τις φάσεις, ωστόσο ο Ολυμπιακός συνέχισε να πελαγοδρομεί στην άμυνα. Έμοιαζε με πάρτι αυτό που έστησε η Άντερλεχτ στην κόκκινη περιοχή, όμως παρά τις πολλές και σημαντικές φάσεις γκολ δεν έβαλε.

Την ώρα που οι Βέλγοι τράβαγαν τα μαλλιά τους για τις χαμένες φάσεις ο κορυφαίος Έλληνας στράικερ περίμενε σαν την κόμπρα μια μπαλιά. Αυτή ήρθε από το κεφάλι του Εντινγκά. Ο Μήτρογλου δεν αστόχησε στο τετ α τετ με τον Καμίνσκι και κάπου εκεί οι γηπεδούχοι πήραν το μήνυμα ότι αυτή ήταν η βραδιά του. Η βραδιά του Μήτρογλου και του Ολυμπιακού.

Το 0-2 στο 56′ ήταν η ταφόπλακα των Βέλγων, οι οποίοι θα ήταν ασέβεια να πούμε ότι ασθ΄νησαν μπροστά. Ασέβεια θα ήταν να μην γίνει ειδική μνεία στον Ρομπέρτο. Πολύ μεγάλος τερματοφύλακας με ισχυρή πιστοποίηση πλέον τα δύο παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ισπανός ήταν το α και το ω της άμυνας. Μην το ψάξετε, μεσαία γράμματα δεν υπήρξαν (αν εξαιρέσουμε την πληθωρική παρουσία του Μανιάτη).

Ο ροκ Ολυμπιακός με αρχηγό …συγκροτήματος τον Μήτρογλου ήταν έτοιμος για το τελικό χτύπημα. Για το πρελούδιο. Για το περήφανο ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ στις Βρυξέλλες. Αφού την ταλαιπώρησε λίγο ο Βάις ο Έλληνας στράικερ πήρε την μπάλα σήκωσε το κεφάλι και έστειλε ένα ποίημα να αναπαυθεί στο «γάμα» του Βέλγου τερματοφύλακα. Τετέλεσται! End of Game! Πως το λένε; Αλλάξτε κανάλι!

Συμπερασματικά ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε στα μετόπισθεν, αλλά πήρε μέρος των …δανεικών της τύχης πίσω (για να μη δεχθεί γκολ) την ώρα που ο Κώστας Μήτρογλου μπροστά ήταν έτοιμος για την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή βραδιά της καριέρας του. Έτσι απλά, ως Ευρωπαίος, χτύπησε όταν έπρεπε. Πλέον ο Ολυμπιακός έχει ένα τρίποντο μετά από 2 αγωνιστικές, το Europa στο τσεπάκι του και τόνους ψυχολογίας.

Άντερλεχτ (Φαν ντε Μπρομ): Καμίνσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νόιτινγκ, Ενσακαλά, Τιλμάν, Κλιέσταν, Σουάρες, Πρατ (74′ Ασεμπόνγκ), Μπρούνο, Μίτροβιτς.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Εντινγκά, Σάμαρης, Ολαϊτάν (57′ Φουστέρ), Βάις, Σαβιόλα (65′ Τσόρι Ντομίνγκες – 78′ Χολέμπας), Μήτρογλου.

Γκολ: 17′, 56′, 72′ Μήτρογλου

Η βαθμολογία:

1. Παρί Σεν Ζερμέν 6
2. Ολυμπιακός 3
3. Μπενφίκα 3
4. Άντερλεχτ 0

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr