Home SPORTS NEWS Δεν τον “Χ”άλασε…

Δεν τον “Χ”άλασε…


Σε κακό ματς, δίχως ποιότητα, ο ΠΑΟΚ έμεινε εύκολα όρθιος στο Ισραήλ (0-0) και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση, καθώς χρειάζεται έναν βαθμό σε δύο παιχνίδια για να είναι εξασφαλισμένος.

Η αναμέτρηση στο Ισραήλ έκανε πολλούς να πάνε στο κρεβάτι (για ύπνο!) πιο γρήγορα, ωστόσο μετά τη λευκή ισοπαλία ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στους “32” του Europa. Αυτό είναι ήταν το ζητούμενο με τον Στέφενς να επιλέγει συντηρητικό παιχνίδι και βάσει αποτελέσματος να δικαιώνεται. Απομένει μόνο η μαθηματική επιβεβαίωση της πρόκρισης, όπερ σημαίνει ένας βαθμός και αυτός υπό συνθήκες στα επόμενα δύο παιχνίδια. Ο δικέφαλος παραμένει αήττητος μετά από 4 αγωνιστικές στον όμιλο.

Με 4-4-2 παρέταξε ο Στέφενς τον ΠΑΟΚ απέναντι στο 4-5-1 της Μακάμπι. Κακό ματς στο πρώτο μέρος. Όχι κακός ρυθμός, αλλά ελάχιστες φάσεις. Το κέντρο των δύο, όπως και στο πρώτο ματς δεν πέρναγε την καλύτερή του μέρα και την ίδια ώρα οι παίκτες της Μακάμπι επιστράτευαν το σκληρό παιχνίδι με αποτέλεσμα να κιτρινιστούν τρεις φορές απόλυτα δικαιολογημένα.

Ο δικέφαλος κράτησε τους Ισραηλινούς δίχως σημαντική φάση κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο credit ενός ανιαρού πρώτου μέρους. Αν μάλιστα ο Στοχ είχε πλασάρει σωστά τον Σαράνοφ (από την εξαιρετική κάθετη του Νίνη) ο ΠΑΟΚ θα έφευγε με το 0-1 για τα αποδυτήρια (45+1). Ο τερματοφύλακας έδιωξε η τεράστια φάση πέρασε.

Άνοστο συνέχισε να είναι το ματς, ο ΠΑΟΚ κάθισε πάνω στην σιγουριά του αποτελέσματος, ενώ η προσπάθεια της Μακάμπι έμοιαζε ελλιπής. Μόλις ένα δεκάλεπτο κράτησε η αναστάτωση στην άμυνα του δικεφάλου από την είσοδο του Αμπουχατζίρα, ο οποίος είχε μια καλή φάση με τον Χακόμπο να εξουδετερώνει (56′). Ακολούθησε το σουτ του Στοχ στην αγκαλιά του Σαράνοφ, ενώ η καλύτερη φάση για τους γηπεδούχους ήρε στο 67′ με το μακρινό σουτ του Εζρά να προσκρούει στο δοκάρι και άουτ. Στο 70′ η κεφαλιά του Αθανασιάδη πέρασε εκτός εστίας.

Το τελευταίο 20λεπτο κύλησε δίχως συγκινήσεις με τον ΠΑΟΚ σχεδόν να εξασφαλίζει ν πρόκρισή του στην επόμενη φάση μετά τη λευκή ισοπαλία.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr