Home SPORTS NEWS Η Λυών αποκτά το πρώτο ιδιόκτητο γήπεδο στη Γαλλία

Η Λυών αποκτά το πρώτο ιδιόκτητο γήπεδο στη Γαλλία


O πρόεδρος της Λυών, Ζαν Μισέλ Ολάς, έβαλε την πρώτη πέτρα στο νέο γήπεδο της ομάδας, ονόματι Stade des Lumieres.

Το υπερσύγχρονο γήπεδο των «Λιονέ», θα κοστίσει πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ και θα περιλαμβάνει όλες τις εμπορικές χρήσεις, όπως εστιατόρια, σινεμά και καταστήματα.

Σε μία έκταση 50 εκταρίων στην περιοχή Ντεσάν, ανατολικά του κέντρου της Λυών, θα κατασκευαστεί το πρώτο γήπεδο στη Γαλλία που δεν θα ανήκει σε δημόσια αρχή.

Ο συντάκτης του euronews, Ζουλιέν Ουέ, μεταδίδει:

«Αυτό το υπερσύγχρονο στάδιο θα κοστίσει πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ και η Λυών θα γίνει η πρώτη ομάδα στη Γαλλία με ιδιόκτητο γήπεδο. Τα έργα θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2015 ή τις αρχές του 2016, λίγο πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γαλλίας».

Η χωρητικότητα του Stade des Lumieres θα ανέρχεται στις 58 χιλιάδες θέσεις, ενώ θα αποτελέσει ένα από τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Euro 2016.

O Ζαν Μισέλ Ολάς, δηλώνει πως η Λυών θα ανέβει επίπεδο με το δικό της στάδιο.

«Έμπνευσή μας αποτέλεσε η υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία και η Αγγλία. Πολύ απλά είναι πετυχημένο το μοντέλο ανάπτυξης που περιλαμβάνει την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου, το οποίο είναι κάτι διαφορετικό, καθώς ως τώρα τα γήπεδα τα έφτιαχναν οι δημόσιες αρχές.
Εξάλλου στην Ευρώπη υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες όταν πρόκειται να επενδυθούν δημόσια χρήματα σε τέτοιες κατασκευές».

Η Λυών, επτά φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας, έχει κάνει περικοπές στο αγωνιστικό μπάτζετ καθώς επενδύει όλα τα έσοδα στο νέο γήπεδο.

Ακολουθεί ουσιαστικά το μοντέλο της Άρσεναλ, που για μία πενταετία δεν έκανε μεταγραφές προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα για το Emirates.

πηγή: euronews.com


 

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr