Home SPORTS NEWS Ο Πελέ υποστηρίζει την απόφαση του Ντιέγκο Κόστα

Ο Πελέ υποστηρίζει την απόφαση του Ντιέγκο Κόστα


Ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και όχι μόνο, Πελέ,  υποστήριξε, προς έκπληξη όλων, την απόφαση του Ντιέγκο Κόστα να επιλέξει την Εθνική Ισπανίας αντί της γενέτειράς του Βραζιλίας, χαρακτηρίζοντάς την «τολμηρή» και «σωστή».

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Σάο Πάολο ο «βασιλιάς» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ανέφερε ότι ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης είχε υποτιμηθεί από τον εκλέκτορα της Εθνικής Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι.

«Νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του», δήλωσε ο Πελέ. «Προσπάθησε να εξηγήσει ότι η περίπτωσή του δεν ελήφθη υπόψη και για το λόγο αυτό αποφάσισε να παίξει για την Ισπανία. Είναι γενναίος και τον καταλαβαίνω» πρόσθεσε, πηγαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα της κριτικής που έπληξε τον Ντιέγκο Κόστα στο εσωτερικό της Βραζιλίας, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του.

Την περασμένη εβδομάδα ο Σκολάρι κατηγόρησε τον 25χρονο επιθετικό των «ροχιμπλάνκος» ότι γύρισε την πλάτη στο όνειρο εκατομμυρίων Βραζιλιάνων, ενώ ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ζοσέ Μαρία Μαρίν, υποσχέθηκε ότι θα αναζητήσει όλες τις νομικές οδούς για να εμποδίσει τον Κόστα να παίξει στην Ισπανία.

«Έχει το δικαίωμα να επιλέξει. Είπε ότι στην Ισπανία είχε την ευκαιρία να αναδειχθεί και για το λόγο αυτό προτιμά να αγωνιστεί εκεί», συνέχισε ο Πελέ. «Είναι ακόμα ένας παίκτης που θα μπορούσε να έχει στη διάθεσή της η Βραζιλία, έχω όμως την εντύπωση ότι έκανε τη σωστή επιλογή, δεδομένου ότι η περίπτωσή του δεν εξετάστηκε επαρκώς», συμπλήρωσε.

Ο Ντιέγκο Κόστα είναι μέχρι στιγμής πρώτος σκόρερ στην πριμέρα ντιβισιόν με 13 γκολ σε 12 παιχνίδια. Την περασμένη εβδομάδα η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF) αποκάλυψε ότι ο επιθετικός είχε υπογράψει επίσημο έγγραφο στο οποίο εξέφρασε την επιθυμία να εκπροσωπήσει τη χώρα.

Στην αρχή της φετινής χρονιάς ο Κόστα έπαιξε σε δύο φιλικούς αγώνες με τη Βραζιλία, αλλά αγνοήθηκε από τον Σκολάρι για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, που διεξήχθη τον περασμένο Ιούνιο. Ο ποδοσφαιριστής ζει στην Ισπανία από το 2007 και έχει αποκτήσει ισπανικό διαβατήριο.

πηγή: naftemporiki.gr

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr