Home SPORTS NEWS Σάντος: «Αφιερωμένη στον ελληνικό λαό η πρόκριση»

Σάντος: «Αφιερωμένη στον ελληνικό λαό η πρόκριση»


Εμφανώς συγκινημένος στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος μίλησε σε άπταιστα ελληνικά και αφιέρωσε τη μεγάλη πρόκριση της Εθνικής στο Μουντιάλ στον ελληνικό λαό.

«Το ματς ξεκίνησε όπως ακριβώς το περιμέναμε με πολλές επιθετικές βλέψεις από τη Ρουμανία που μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, κάτι που ήταν λογικό. Εμείς προσπαθήσαμε να αμυνθούμε καλά αλλά και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα και να βγάλουμε κάποιες αντεπιθέσεις. Τα πρώτα δέκα λεπτά πιεστήκαμε αρκετά όμως αυτή η ομάδα ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις και στη συνέχεια φέραμε τον αγώνα στα μέτρα μας. Στο δεύτερο μέρος ξεκινήσαμε με τις ίδιες διαθέσεις. Η Ρουμανία μπήκε πάλι δυνατά και δεχτήκαμε ένα περίεργο γκολ. Ωστόσο η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά, είχε καθαρό μυαλό και πάρα πάρα πολύ πάθος. Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει όλους τους κόπους μας και όλες τις προσπάθειές μας. Η Ρουμανία μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, με ώθηση από τον κόσμο της όμως βρήκε απέναντί τους μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Όμως η ομάδα μου σε 26 επίσημα ματς έχει κάνει μόλις 3 νίκες. Και σε 43 συνολικά από τότε που ανέλαβα έχει 4 ήττες. Τρεις ήττες σε επίσημα ματς και μία σε φιλικό. Είναι μια ομάδα που δύσκολα δέχεται γκολ, οπότε καταλαβαίνετε πως μετά το 3-1 στην Ελλάδα είχαμε την πεποίθηση πως θα προκριθούμε».

Για το ποιες ομάδες θέλει να αποφύγει στο Μουντιάλ: «Τώρα που είμαστε στη Βραζιλία ας έρθει όποιος να είναι».

«Ευχαριστώ και δόξα τω Θεώ. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Αυτή η νίκη είναι για τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ πολύ. Πάμε Βραζιλία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί δίνει χαρά στον λαό και καταλαβαίνουμε ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Αλλά και από οικονομικής πλευράς η πρόκριση αυτή θα βοηθήσει με τον δικό της τρόπο. Το επίτευγμα αυτό είναι φανταστικό για την Ελλάδα. Αλλά και για την χώρα μου την Πορτογαλία καθώς τρεις Πορτογάλοι προπονητές θα είναι στο Μουντιάλ».

Τι είπε στους παίκτες του και αναυτή είναι η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του: «Είναι μια μεγαλειώδης στιγμή στην καριέρα μου. Αν είναι η μεγαλύτερη ή όχι αυτό θα φανεί. Ο πανηγυρισμός μου ήταν μια ενστικτώδης ενέργεια γιατί ήθελα αυτή την επιτυχία να την μοιραστώ όσο το δυνατόν γρηγορότερο με τους οπαδούς μας. Στους παίκτες μου είπα να είναι ο εαυτός τους και μετά το τέλος του αγώνα τους είπα συγχαρητήρια».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr