Home SPORTS NEWS Τραγωδία στην Πορτογαλία

Τραγωδία στην Πορτογαλία


Σοκ στην Πορτογαλία… Ο 20άχρονος Κάρλος Αλεξάντερ Μαρκές, γνωστός ως Άλεξ Μαρκές, πέθανε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του Τουριζένσι με την Καραπινέρενσι για τη Series E του εθνικού πρωταθλήματος Πορτογαλίας. Μετά από 7 λεπτά αγώνα, υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του πορτογαλικού συλλόγου, ο νεαρός ποδοσφαιριστής ήταν υγιέστατος, σε καλή φυσική κατάσταση και ποτέ δεν είχε παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αυτό είναι το δεύτερο παρόμοιο τραγικό γεγονός που συνέβη στο σύλλογο.

Με το που «λιποθύμησε» ο πορτογάλος, το ιατρικό επιτελείο της ομάδας και οι συμπαίκτες του έτρεξαν από πάνω του και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν. Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό και μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο έγινε γνωστό οτι ο νεαρός υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Ο Άλεξ Μαρκές είχε εκπαιδευτεί στην Πόρτο, ήταν παίχτης της Εθνικής Ελπίδων της Πορτογαλίας και είχε λάβει αρκέτες διακρίσεις. Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πέθνος την οικογένεια του, τους φίλους και συναδέλφους του. Εκτός από την Τουριζένσι, πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες, εξέφρασαν δημόσια τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του, ανάμεσα στις οποίες και η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας με καταχώρηση στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο διαδίκτυο.

Η ομοσπονδία της χώρας με αίτημά της στην UEFA ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Άλεξ Μαρκές, στον αγώνα μεταξύ της Εθνικής Ελπίδων της Πορτογαλίας με την αντίστοιχη του Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro 2015, που έγινε Δευτέρα 18 Νοεμβρίου. Η UEFA έκανε δεκτό το αίτημα.

Ο 20άχρονος πορτογάλος Άλεξ Μαρκές που «έφυγε» κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα:

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr