Home SPORTS NEWS Ασταμάτητος!

Ασταμάτητος!


Παρά τις απουσίες των διεθνών ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την μέτρια εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και έφτασε σε επιβλητική νίκη (1-4) στην Κομοτηνή. Ντεμπούτο για Τόρες.

Με το καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε ο Ολυμπιακός το δεύτερο μέρος στην Κομοτηνή. Τη θέση της μετριότατης εικόνας στο πρώτο μέρος πήρε το εμφατικό 1-4 και πλέον οι ερυθρόλευκοι κοιτάζουν προς τον …ύργο του Άϊφελ. Με αποτέλεσμα στο Παρίσι κλείνουν βαλίτσα για τους “16”του Τσάμπιονς Λιγκ. Εξαιρετικοί οι Μανωλάς, Σάμαρης, ενώ το απίστευτο γκολ του Κάμπελ ήταν καθοριστικό για να ξεκολλήσει η ομάδα του Μίτσελ.

Αυτή τη φορά το 4-4-1-1 του Μίτσελ τα βρήκε σκούρα απέναντι στο 4-5-1 του Μάντζιου.

Ναι μεν πιο ορεξάτος ο Ολυμπιακός με την έναρξη του ματς, αλλά η αδυναμία να βρει φάσεις απόντων των διεθνών (Μήτρογλου, Μανιάτη, Χολέμπας) τον έβαλε σε περιπέτειες με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι ερυθρόλευκοι επέβαλαν ποδόσφαιρο κατοχής στο παιχνίδι, το οποίο στερούνταν φάσεων.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε τα ηνία χωρίς όμως να μπορεί να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Παρ’ όλα αυτά βρήκε γκολ στην πρώτη καλή στημένη φάση. Εκτέλεση του φάουλ από τον Σάμαρη ο φορμαρισμένος Μανωλάς νίκησε στον αέρα την άμυνα του Πανθρακικού για το προβάδισμα των πρωταθλητών (21′). Δεν σταμάτησαν να είναι προσηλωμένοι στις αρχικές οδηγίες οι παίκτες του Μάντζιου.

Με πρώτο μέλημα την πίστη στον χώρο του κέντρου και την αναζήτηση αντεπιθέσεων με καλές προϋποθέσεις έφτιαξαν μία επικίνδυνη φάση ύστερα από το λάθος του Μπονγκ και το σουτ του Μπαϊκαρά να περνά ελάχιστα άουτ. Η εξαιρετική συνεργασία Κάσες και Τζάνη έβγαλε τον Ιγκόρ σε θέση βολής και ο Βραζιλιάνος έκανε ιδανικό πλασέ (42′) για να στείλει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ρομπέρτο. Δικαιωματικά ο Παναθρακικός σύμφωνα με την παρουσία του στο γήπεδο έφτανε στην ισοφάριση. Με τα απολύτως απαραίτητα οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν δυνατόν να αποδράσουν τόσο εύκολα από μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα.

Όλα άλλαξαν μέσα σε ένα 5λεπτο. Η είσοδος του Κάμπελ έδωσε ώθηση και ένα απίστευτο γκολ στον Ολυμπιακό. Η ψηλοκρεμαστή – κατά λάθος – κεφαλιά του Κοσταρικανού στο 53′, διαγράφτας τρελή τροχιά, κρέμασε τον Κουτσόπουλο. Καίριο πλήγμα για τους γηπεδούχους τόσο στο σκορ όσο και στην ψυχολογία τους. Ακολούθησε το καταπληκτικό απευθείας φάουλ του Σάμαρη (58′) για να φτάσουν οι ερυθρόλευκοι να καθαρίσουν το ματς. Ο ρυθμός έπεσε, οι Πειραιώτες δεν κινδύνεψαν ουσιαστικά και στο 75′ ο Μίτσελ έδωσε οδηγία για το ντεμπούτο του Τόρες.

Λίγο πριν από το τέλος οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν άλλο ένα ωραίο τέρμα. Την υπέροχη κάθετη πάσα του Σάμαρη βρήκε στην κίνηση ο Σαβιόλα (88′) για να δώσει και σε αυτή τη νίκη του Ολυμπιακού θριαμβευτική διάσταση. Σίγουρα μετά την (μέτρια) εικόνα του πρώτου μέρους, κανείς δεν περίμενε τόσο εμφατική αντίδραση υπέρ του Ολυμπιακού. Και τώρα η Παρί Σεν Ζερμέν. Με αποτέλεσμα στο Παρίσι οι ερυθρόλευκοι σφραγίζουν την πρόκρισή τους στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πανθρακικός (Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Παπαγεωργίου, Μαξίμ, Σαρακατσάνος, Ντιόγκο, Τριανταφύλλου (84′ Χασομέρης), Κάσες (67′ Ζεκίνια), Μπαϊκαρά, Ιγκόρ (93′ Ζδράβος-Ρίζος), Τζάνης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλάς (75′ Τόρες), Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Φουστέρ, Ντομίνγκες (46′ Κάμπελ), Βάις (62′ Μασάντο), Σαβιόλα.

Γκολ: Ιγκόρ (42′, Πανθρακικός)-Μανωλάς (21′, Ολυμπιακός), Κάμπελ (53′, Ολυμπιακός), Σάμαρης (58′, Ολυμπιακός), Σαβιόλα (88′, Ολυμπιακός)

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΛΛΩΝ – Ο.Φ.Η. 0-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΒΕΡΟΙΑ 1-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-4 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 15:00 NS2
SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 17:15 NS4
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 17:15 NS7
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 17:15 NS2
Π.Α.Ο.Κ. – ΑΡΗΣ 19:30 NS1

ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:30 NS1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr