Home SPORTS NEWS Η τελική «πρόβα» του Σάντος (videos)

Η τελική «πρόβα» του Σάντος (videos)


Αποστολή Βουκουρέστι Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος – Μιχάλης Τσώχος

Πολύ καλή αμυντική λειτουργία, κατοχή της μπάλας σε χώρους που ακόμη και αν κερδίσουν την μπάλα οι Ρουμάνοι, δεν θα μπορούν να γίνουν άμεσα απειλητικοί και γρήγορες επιθέσεις για γκολ, είναι το τρίπτυχο του Φερνάντο Σάντος που θα φέρει την πρόκριση.

Ο Πορτογάλος πάντως δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την 11άδα και τον αντικαταστάτη του Κατσουράνη. Στην προπόνηση που ακολούθησε, διάρκειας 60 λεπτών, στο καταπληκτικό νέο εθνικό Στάδιο του Βουκουρεστίου, με κλειστή μάλιστα την οροφή του, ο ρυθμός ήταν χαλαρός. Στο μικρό διπλό που ακολούθησε το ζέσταμα, ο Σάντος επέλεξε δύο “12άδες”, ανάμικτες, με έμφαση στην κίνηση στο μισό γήπεδο και στην ανάπτυξη από τα άκρα. Με τους “μπλε” αγωνίστηκαν οι Καρνέζης, Βύντρα, Σάμαρης, Μανωλάς, Χολέμπας, Φορτούνης, Τζιώλης,Τζαβέλλας, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, καραγκούνης και Μήτρογλου. Για τους “κίτρινους”, Σηφάκης (Καπίνο), Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Αλέξης Μανιάτογλου (διερμήνεας Σάντος), Κατσουράνης,Ταχτσίδης, Κονέ, Σαμαράς, Νίνης, Μανιάτης και Γκέκας. Αν υπάρχει κάτι “σημαδιακό”, είναι ότι και ο Μήτρογλου και ο Σαλπιγγίδης και ο Γκέκας, βρήκαν στόχο.

Επικρατέστερος πάντως για να αντικαταστήσει τον Κώστα Κατσουράνη, είναι ο “αρχηγός” Γιώργος Καραγκούνης, με τους υπόλοιπους δέκα να είναι αυτοί, που πέτυχαν την σπουδαία νίκη στο Καραϊσκάκης. Όπως “αποκάλυψε” ο Σάντος, με “καθαρό μυαλό”, το βράδυ που θα πέσει για ύπνο, θα καταλήξει οριστικά!

Πιθανή 11άδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Τζιώλης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου.

Το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης έγινε υπό τους ήχους της τρομπέτας του Τάσου και το τύμπανο των παιδιών του Γαλανόλευκου Φάρου, που έκλεψαν την παράσταση με την παρουσία τους.

Οι Ρουμάνοι, που συνέχισαν να φτιάχνουν κλίμα και σήμερα για την διαιτησία (με ερωτήσεις και στον Πιτσούρκα και στον Σάντος για τον Προέντσα, αναγκάζοντας τον Πορτογάλο μάλιστα να απαντήσει στα Αγγλικά!), ποντάρουν πολύ στην επιστροφή του αρχηγού τους Κίρικες στην άμυνα. Η απουσία όμως του τιμωρημένου Μπουρτσεάνου και του τραυματία Πιντιλί, πονοκεφαλιάζει τον Ρουμάνο τεχνικό, για το πως θα κρατήσει μακριά από την περιοχή του Ταταρουσάνου (που επιστρέφει στα γκολποστ) την Ελληνική ομάδα. Γρίφος παραμένει και η σύνθεση της μεσοεπιθετικής 4άδας, αφού όλοι πιέζουν για να αγωνιστεί ο Μαξίμ. Πάντως ο Πιτσούρκα έβαλε τους παίκτες του να κάνουν προπόνηση και για τα πέναλτυ!.

Πιθανή 11άδα: Ταταρουσάνου, Ματσέλ, Κίρικες, Γκοϊάν, Ρατς, Γκαρντός, Κότσις, Νικόλιτσα, Μαξίμ, Στάνκου και Μάρικα.

Δείτε πλάνα από την προπόνηση της Εθνικής

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr