Home SPORTS NEWS Κορυφή η Νιγηρία με… ρεκόρ (videos&pics)

Κορυφή η Νιγηρία με… ρεκόρ (videos&pics)


Η Νιγηρία είναι η νέα πρωταθλήτρια Κόσμου σε επίπεδο Παίδων, καθώς με πολύ καλή εμφάνιση, νίκησε στον τελικό του Μουντιάλ U17, στο Άμπου Νταμπλ, με 3-0 το Μεξικό (ήταν η κάτοχος), και έγινε η πρώτη ομάδα που παίρνει την συγκεκριμένη κούπα τέσσερις φορές. Η Σουηδία θριάμβευσε με 4-1 της Αργεντινής στον μικρό τελικό και κατέκτησε την 3η θέση του τουρνουά που έγινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Νιγηρία έπιασε πολύ καλή απόδοση στον τελικό και προηγήθηκε με 1-0 μόλις στο 9’, μετά από αυτογκόλ του Αγκίρε. Στο 30’ οι «Αζτέκοι» είχαν καλή ευκαιρία, αλλά ο Αλαμπάσου παραχώρησε κόρνερ. Στη συνέχεια, σημαντική ευκαιρία είχαν και οι «Υπεραετοί» με τον Οουνίγι, ο οποίος πέρασε τον Γκουντίνιο, πλάσαρε από πλάγια και η μπάλα πέρασε άουτ. Για την Νιγηρία στο 40’ ο Γιαχάγια με σουτ τράνταξε το δοκάρι.

Τελικά το 2-0 για την αφρικανική ομάδα έγινε στο 55’ με κοντινό πλασέ από τον Ιχεανάκο. Στη συνέχεια η Νιγηρία δεν απειλήθηκε και στο 81’ ο Μουχάμεντ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, πέτυχε το 3-0!

Οι συνθέσεις
ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκάρμπα): Αλαμπάσου, Μουχάμεντ, Όκον, Ιντόβου, Αμπουμπάκαρ, Άλφα (80′ Έζε), Ιχεανάτσο, Γιαχάγια, Ενουακάλι, Μπέλο.
ΜΕΞΙΚΟ (Γκουτιέρες): Γκουντίνο, Μπίας, Τεράν, Ο. Ροντρίγκες, Λ. Ερνάντες (46′ Τοβάρ), Α. Ντίας, Οτσόα, Αγκίρε, Ρίβας, Γκοβέα (68′ Έ. Ερνάντες), Χάιμες (60′ Γρανάδος).

Στον μικρό τελικό που έγινε νωρίτερα, η Σουηδία νίκησε την Αργεντινή με 4-1 και πήρε την 3η θέση. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Σκανδιναβούς ήταν ο Μπερίσα, που σημείωσε χατ τρικ (7’, 24’, 57’), σκόραρε για την Σουηδία και ο Στράντμπεργκ στο 20’… Για την Αργεντινή είχε μειώσει σε 3-1 ο Λούσιο Κομπαγκνούτσι στο 44’…

Να θυμίσουμε πως στα ημιτελικά η Νιγηρία και το Μεξικό απέκλεισαν Σουηδία και Αργεντινή νικώντας αμφότερες με 3-0…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr