Home SPORTS NEWS Πτήση τρόμου για τη Γιουνάιτεντ

Πτήση τρόμου για τη Γιουνάιτεντ


Μνήμες από την αεροπορική τραγωδία του 1958 στο Μόναχο ξύπνησαν το βράδυ της Τρίτης για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πάλι επί γερμανικού “αέρα”. Το αεροσκάφος το οποίο μετέφερε την αποστολή των “κόκκινων διάβολων” στην Κολωνία ενόψει της αναμέτρησης (27/11, 21:45) με την Μπάγερ Λεβερκούζεν λίγο έλειψε να συγκρουστεί με άλλο αεροπλάνο την ώρα που και οι δύο πιλότοι επιχειρούσαν προσγείωση.

Όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, το αεροπλάνο της Γιουνάιτεντ βρισκόταν περίπου 400 μέτρα πάνω από τον αεροδιάδρομο όταν ο πιλότος αντιλήφθηκε ότι μια άλλη πτήση ήταν έτοιμη να προσγειωθεί και αμέσως πραγματοποίησε απότομη άνοδο προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.

Μετά από αυτή την περιπέτεια, οι ποδοσφαιριστές του Ντέιβιντ Μόγιες χρειάστηκε να παραμείνουν εν πτήσει για περίπου 10 λεπτά πάνω από το αεροδρόμιο της Κολωνίας και εν συνεχεία το Airbus 321 της εταιρίας Monarch προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Λίγο μετά από την προσγείωση ο Ρίο Φέρντιναντ έγραψε στο twitter: “Προσγειωθήκαμε στη Γερμανία. Μόλις συνήλθα από αυτήν την ασταθή προσγείωση”, ενώ μέλος της αποστολής του αγγλικού συλλόγου δήλωσε:

«Ήταν τρομακτικό. Ήμααταν έτοιμοι να προσγειωθούμε όταν ξαφνικά χρειάστηκε να ανέβουμε απότομα ύψος καθώς υπήρχε ένα άλλο αεροπλάνο στον αεροδιάδρομο. Ο πιλότος μας ζήτησε συγνώμη για ότι έγινε και μετά προσγειωθήκαμε ασφαλώς».

Το 1958 ο σύλλογος θρήνησε τον χαμό 8 ποδοσφαιριστών μετά από την αεροπορική τραγωδία, η οποία κόστισε τη ζωή σε συνολικά 23 ανθρώπους.

Ο Μπιλ Φουλκς, επιζήσας του δυστυχήματος, «έφυγε» από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες σε ηλικία 81 ετών και γι’ αυτόν τον λόγο οι παίκτες της Γιουνάιτεντ θα αγωνιστούν κόντρα στην Λεβερκούζεν με μαύρα περιβραχιόνια.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr