Home SPORTS NEWS Σε απόγνωση ποδοσφαιριστής: «Φυλακισμένος» στο Κατάρ

Σε απόγνωση ποδοσφαιριστής: «Φυλακισμένος» στο Κατάρ


Η συγκλονιστική ιστορία ενός Γάλλου ποδοσφαιριστή αποκαλύφθηκε σήμερα την ώρα που η FIFA… σφυρίζει αδιάφορα. Στο Κατάρ, την χώρα που θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και η οποία παλεύει να αντικρούσει τις κατηγορίες περί άσχημης μεταχείρισης των εργατών από το Νεπάλ, εκτυλίσσεται μια ακόμα απίστευτη ιστορία.

Ο Ζαχίρ Μπελουνίς, ο οποίος αγωνίστηκε στην Ελ Ζαις, είναι παγιδευμένος στο έθνος του Κόλπου και πλέον σκέφτεται ακόμα και την αυτοκτονία. Οι Αρχές της χώρας έχουν αρνηθεί επανειλημμένως στον 33χρονο visa εξόδου από το Κατάρ για τον λόγο ότι εκκρεμεί η δικαστική απόφαση για την προσφυγή που έχει καταθέσει ο Μπελουνίς κατά της πρώην ομάδας του, από την οποία αξιώνει μισθούς δύο ετών.

Μοναδικός τρόπος να “απελευθερωθεί” ο Γάλλος ποδοσφαιριστής είναι να αποσύρει την προσφυγή του. Ακόμα και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάν, προσπάθησε να δώσει λύση στο θέμα όμως απέτυχε, τη στιγμή που ο Μπελουνίς έχει πουλήσει όλα τα υπάρχοντά του προκειμένου να θρέψει την οικογένειά του.

Ο δημοσιογράφος του CCN, Τζέιμς Μάστερς, δημοσίευσε στο twitter την τηλεφωνική και ηλεκτρονική συνομιλία που είχε με τον Μπελουνίς και στην οποία του αποκάλυπτε με δάκρυα πως σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

Τα tweets του Μάστερς:

“Το τελευταίο email από τον Ζαχίρ Μπελουνίς το οποίο έλαβα το πρωί. «Νιώθω πολύ άσχημα. Θέλω να αυτοκτονήσω».

“Στο τηλέφωνο με τον Μπελουνίς. Δεν τον καταλαβαίνω μέσα από τα δάκρυά του. «Θέλω να αυτοκτονήσω. Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο».”

“Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με τον Μπελουνίς. Μπορώ να πω πως το να πείσεις έναν άνθρωπο να μην αυτοκτονήσει είναι το δυσκολότερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ”.

“Ο Ζαχίρ σας ευχαριστεί για τη συμπαράστασή σας. Του εξήγησα πόσο σημαντικό είναι να μοιραστεί την ιστορία του”.

Μπελουνίς: «Πούλησα τα πάντα. Ξαπλώνω σε ένα στρώμα με τη γυναίκα μου μέσα σε ένα άδειο σπίτι. Οι κόρες μου δεν γνωρίζουν τίποτα».

“Ο Ζαχίρ θα συναντηθεί αύριο με αξιωματούχους του Κατάρ και της Γαλλίας για να πάρει τη visa εξόδου. Ελπίζω να του μιλήσω μετά από το συνάντηση”.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr