Home SPORTS NEWS Σε μπελάδες η Σέλτικ λόγω των οπαδών της

Σε μπελάδες η Σέλτικ λόγω των οπαδών της


Οι φίλαθλοι της Σέλτικ ανάρτησαν πανό πολιτικού περιοχομένου πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ της Σέλτικ και της Μίλαν. Συγκεκριμένα τα πανό έκαναν αναφορά σε μέλος της οργάνωσης IRA (που θεωρείται τρομοκρατική), τον Μπόμπι Σαντς και του Σκωτσέζου Γουίλιαμ Γουάλας που επιζητήσουσε την ανεξαρτησία της χώρας του και έγινε γνωστός από την ταινία “Braveheart” με τον Μελ Γκίμπσον.

Τα πανό που τοποθετήθηκαν, απεικόνιζαν τις φωτογραφίες των δύο ανθρώπων με το εξής μηνύμα:

“Τρομοκράτης ή ονειροπόλος; Βάρβαρος ή γενναίος; Εξαρτάται ποιανού ψήφο προσπαθείς να πάρεις ή ποιανού πρόσωπο προσπαθεί να σώσεις”.

Η Σέλτικ κλήθηκε σε απολογία για την συμπεριφορά των φιλάθλων της, αφού εκδηλώσεις πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού περιεχομένου με προβοκατόρικο χαρακτήρα, αντιβαίνει με του κανονισμούς της UEFA. Αύτη θα είναι η τέταρτη φορά μέσα σε 2 χρόνια που η Σέλτικ έρχεται αντιμέτωπη με το πειθαρχικό όργανο της UEFA λόγω των φιλάθλων της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Σέλτικ Πήτερ Λόουελ εμφανίστηκε με δηλώσεις του δυσαρεστημένος με τη συμπεριφορά των οπάδων και δεν δίστασε να πει οτι ένα μικρό ποσοστό «ακραίων» οπαδών (γνωστοί ως «Ultras») της Σέλτικ θέλει να κάνει κακό στην ομάδα.

«Η χθεσινή βραδιά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από σαφή έλλειψη σεβασμού (σ.σ. εννοώντας την ανάρτηση των πανό) για τον σύλλογο που τώρα αντιμετωπίζει ποινή από την UEFA. Τα τελευταία 3 χρόνια στον σύλλογο έχουν επιβληθεί πολλές ποινές λόγω της συμπεριφοράς των φιλάθλων. Αύτο δεν πρέπει να συνεχιστεί. Ας είμαστε ξεκάθαροι. Αύτη η συμπεριφορά της μειοψηφίας των οπαδών είναι εναντίον του συλλόγου».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr