Home SPORTS NEWS Επανάσταση των παικτών για το απάνθρωπο πρόγραμμα (vids+pics)

Επανάσταση των παικτών για το απάνθρωπο πρόγραμμα (vids+pics)


Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Βραζιλίας το βράδυ της Τετάρτης. Οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διαμαρτυρηθούν για το “απάνθρωπο” αγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο έχει καταρτιστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το πρωτάθλημα της χώρας να ολοκληρωθεί έγκαιρα πριν από το Μουντιάλ 2014.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τους τελευταίους τρεις τουλάχιστον μήνες, οι ποδοσφαιριστές αναγκάζονται να αγωνίζονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο ενώ φυσικά πολλές είναι ομάδες που έχουν επιπλέον υποχρεώσεις για το Κύπελλο, το Κόπα Σουνταμερικάνα αλλά και το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Έτσι λοιπόν, η διαμαρτυρία των παικτών, οπαδών αλλά και προσωπικοτήτων της τηλεόρασης, εκφράστηκε με ποικίλους τρόπους. Για παράδειγμα στην αναμέτρηση Σάο Πάολο – Φλαμένγκο οι ποδοσφαιριστές κλωτσούσαν άσκοπα την μπάλα ο ένας στον άλλον ενώ στο Κρισιούμα – Ατλέτικο Παραναένσε κάθισαν για αρκετά λεπτά ακίνητοι και με σταυρωμένα τα χέρια. Το ίδιο συνέβη και στο ματς της Κοριτίμπα με την Κορίνθιανς.

Η εν λόγω διαμαρτυρία ήταν μέρος της κίνησης “Common Sense Football Club” (Κοινή λογική), η οποία έχει συσταθεί από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Βραζιλία καθώς τονίζουν πως το καλεντάρι του πρωταθλήματος είναι απάνθρωπο και εξαντλητικό.

Δείτε τις φωτογραφίες που “ανέβασε” στο twitter ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά και video από την έκφραση της διαμαρτυρίας στα γήπεδα…

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr