Home SPORTS NEWS Και πως να μην περάσεις ρε ΠΑΟΚ (Video)

Και πως να μην περάσεις ρε ΠΑΟΚ (Video)


Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 2-0 της Σαχτέρ Καραγκαντί στην Αστάνα και κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στη φάση των «32» του Europa League.

Σκόρερ του πρώτου τέρματος για τον δικέφαλο ο Τζίντις με αυτογκόλ μετά από σέντρα του Λούκας στο 53ο λεπτό, ενώ ο Κίτσιου στις καθυστερήσεις (92′) «σφράγισε» τη νίκη για την ελληνική ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα κρατώντας τη Σαχτέρ μακριά από την εστία του, ενώ προσπάθησε μέσω στημένων φάσεων να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές.

Ο δικέφαλος παρά τις όποιες επιθετικές ενέργειές του στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, με τους δύο αντιπάλους να οδηγούνται στα αποδυτήρια για το ημίχρονο χωρίς σκορ (0-0).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά με την έναρξη του δεύτερου μέρους και πάτησαν την περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως στο 53ο λεπτό μπήκε «ταφόπλακα» στις φιλοδοξίες τους για νίκη, όταν μετά από σέντρα του Λούκας η μπάλα κόντραρε στον Τζίντις και κατέληξε στα δίχτυα του Μόκιν.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, όμως η ελληνική ομάδα κράτησε ανέπαφη την εστία της παρά την πίεση που της ασκήθηκε. Στο 92ο λεπτό μάλιστα ο Κίτσιου συνεργάστηκε όμορφα με τον Σαλπιγγίδη και από διαγώνια θέση νίκησε για δεύτερη φορά τον Μόκιν, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Με τη νίκη του ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους «32» είναι εν μέρει αδιάφορος ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής με την Άλκμααρ στην Τούμπα, κόντρα στην οποία θα διεκδικήσει την πρωτιά στον όμιλο με στόχο μια πιο ευνοϊκή κλήρωση στη στην επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις:

Σαχτιόρ (Βίκτορ Κουμίκοφ): Μόκιν, Ταρασόφ, Μάλι, Ντίντιτς, Σίμσεβιτς, Ποριβάεφ (82′ Μπαϊζάνοφ), Κάνας, Βίσιους, Γκαζαριάν (66′ Λουνίν), Φινοτσένκο, Χιζνιτσένκο (76′ Ζένκοβιτς)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ (78′ Βούκιτς), Νίνης (83′ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr