Home SPORTS NEWS Μπάτμαν… Σούπερμαν… Ρομπέρτο… Θρύλος! (Video)

Μπάτμαν… Σούπερμαν… Ρομπέρτο… Θρύλος! (Video)


Με εμφάνιση σούπερ ήρωα από τον Ρομπέρτο, ο οποίος έσωσε 7 γκολ (!) ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπενφίκα στον “τελικό” και δεν χάνει αυτή την πρόκριση! Το γκολ από τον Μανωλά!

Ένας ήρωας από κόμικ, ήρωας των παιδικών μας χρόνων, κάτι σαν τερματοφύλακας-γιατρός εμφανίστηκε κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού και κέρδισε μόνος του τον “τελικό”. Διότι τέτοιο ήταν το ματς απέναντι στην Μπενφίκα και ο Ρομπέρτο γιάτρεψε όλες τις ανορθογραφίες στο παιχνίδι της ομάδας του Μίτσελ. Και όσο ξεφύλλιζες τα …σκίτσα του ματς, τόσο ήθελες να δεις κι άλλο κι ήταν δεδομένο ότι θα δεις. Διότι ο Ολυμπιακός από την αρχή, ακόμα και μετά το 1-0 (Μανωλάς 13′) δεν λειτούργησε καλά, αλλά μικρή σημασία έχει πλέον… Ο σούπερ-ήρωας Ρομπέρτο ήταν εκεί για να νικήσει μόνος του την πορτογαλική ομάδα με 7 καθοριστικές επεμβάσεις. Ο Ολυμπιακός είναι πλέον αφεντικό για πρόκριση!

Mε 4-4-1-1 αντιμετώπισε ο Μίτσελ το 4-3-3 του Ζεσούς. Χωρίς Βάις (εκτός αποστολής) και δίχως Κάμπελ, αλλά με τον Γιαταμπαρέ στα δεξιά και ένα σχήμα σφιχτό για την αντιμετώπιση της επίθεσης των Λουζιτανών, οι οποίοι άρχισαν πολύ δυνατά το ματς. Κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους παίκτες του Μίτσελ με δύο τεράστιες φάσεις αλλά ο Ρομπέρτο ήταν εκεί. Στα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού ο Ισπανός τερματοφύλακας αποδεικνύεται λίρα 100 και έτσι έγινε και στο πρώτο 10λεπτο στο σουτ του Καρντόσο και στο τετ α τετ του του Μάρκοβιτς. Τεράστιες επεμβάσεις και οι δύο.

Ο Ολυμπιακός δεν κράταγε μπάλα, επένδυσε πολλά στην πολυπρόσωπη άμυνα και κόντρα στην ροή του αγώνα βρήκε γκολ από στημένο. Εκτέλεση κόρνερ από τον Χολέμπας, ιδανική κεφαλιά του αμαρκάριστου Μανωλά που πήρε μέσα και τα χέρια του Αρτούρ (13′) και το Καραϊσκάκη στο πόδι.

Συνέχισε να ελέγχει η Μπενφίκα, με λιγότερη αυτοπεποίθηση όμως. Η κεφαλιά του Λουιζάο (27′) δεν ανησύχησε τον Ρομπέρτο όπως και το σουτ του Γιαταμπαρέ (30′) τον Αρτούρ.

Κράτησαν πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια τους οι φιλοενούμενοι και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει αντίδοτο σε αυτό, με τον Γιαταμπαρέ στα δεξιά και τον Φουστέρ αριστερά. Πίεσε όσο έπρεπε για να αποσπάσει μπάλες την ώρα που ο Σαβιόλα ήταν θετικός και ελευθέρωνε ωραία το παιχνίδι.Στο 42′ ο Μάτιτς αιφνιδιάστηκε πιο πολύ και από την άμυνα του Ολυμπιακού πιστεύοντας στο οφ σάιντ και το ακουνάκι του ευτυχώς δεν έπιασε. Με φάση έκλεισαν οι ερυθρόλευκοι το ματς, στο γύρισμα του Χολέμπας ο Γιαταμπαρέ δεν κατάφερε να αλλάξει τροχιά στην μπάλα με προβολή από κοντά.

Όπως και να χει ο Ολυμπιακός έδειχνε να παίρνει το μαξιμουμ (1-0), αναλογικά με απόδοση και σκορ και αυτό ήταν το πιο ενθαρρυντικό νέο στον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Σαφώς και έπρεπε να βελιώσει πολλά στο ανασταλτικό κομμάτι και στο τρόπο που θα έβγαινε μπροστά για να “σκοτώσει” την Μπενφίκα με δεύτερο γκολ.

Δεν άλλαξαν όμως πολλά παρά την είσοδο του Ντομίνγκες στη θέση του Σαβιόλα με την έναρξη (46′). Με φάση άρχισε η Μπενφίκα με επέμβαση τεράστια συνέχισε ο Ρομπέρτο στο σουτ του Μάρκοβιτς.

Και ξανά επέμβαση στο πλασέ του Σίλβιο (56′). Για να μην τα πολυλογούμε ο Ρομπέρτο έσωσε 7 τεράστιες, κλασσικές ευκαιρίες της Μπενφίκα σε όλο το ματς. Με μαθητική πρόοδο η Μπενφίκα έβγαζε φάσεις και τελευταίος σε επαφή με την μπάλα ερχόταν πάντα ο Ισπανός τερματοφύλακας. Ο Μίτσελ ανακάτεψε νωρίς την τράπουλα για να διορθώσει τα πράγματα στο κέντρο με τον Εντιγνκά στη θέση ου Γιαταμπαρέ, ωστόσο η κατάσταση έμοιαζε να έχει τον ασυμμάζευτο.

Σοβαρή φάση του Ολυμπιακού μην ψάξετε, δεν θα βρείτε. Αντιθέτως, πολύ σφυροκόπημα των Λουζιτανών και τεράστιες αποκρούσεις του Ισπανού. Μέσα σε ένα δεκάλεπτο 78′-88′ είπε δύο εμφατικά όχι στα σουτ του Τζούρισιτς. Ο Σαλίνο ξεχύθηκε στην κόντρα στο 92′ αλλά δεν πλάσαρε ποτέ, το φάουλ που εκτέλεσαν στο τέλος οιμ φιλοξενούμενοι πνίγηκε από τις αποδοκιμασίες στο Καραϊσκάκη και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός με μέτρια εμφάνιση πανηγύρισε τεράστια νίκη.

Πλέον τα πράγματα βρίσκονται στα πόδια των παικτών του Μίτσελ. Νίκη εναντίον της Άντερλεχτ την τελευταία αγωνιστική σημαίνει πρόκριση. Όχι ότι δεν θα το παλέψουν στην Γαλλία… Αν οι Βέλγοι πήραν “Χ”, τότε μπορεί και ο εφετινός Ολυμπιακός να κάνει κάτι…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr