Home SPORTS NEWS Ο «πιστολέρο»… καθάρισε και τον άστοχο Παναθηναϊκό! (Video)

Ο «πιστολέρο»… καθάρισε και τον άστοχο Παναθηναϊκό! (Video)


Με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 90′ ο Ολυμπιακός απέδρασε (0-1) με νίκη από την Λεωφόρο, λύνοντας την δύσκολη εξίσωση που του έβαλε σε όλο το ματς ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός.

Με το προσφιλές του 4-4-1-1 παρέταξε ο Μίτσελ τον Ολυμπιακό, με ρόμβο και 4-4-2 προτίμησε ο Αναστασίου, ο οποίος καρδιοχτύπησε απ΄την προθέρμανση καθώς ο Φιγκερόα πόνεσε στον μηρό από το γνωστό πρόβλημα. Για τον φόβο των Ιουδαίων, ο Κλωναρίδης έκανε ζέσταμα, αλλά τελικά ο Αργεντινός βρέθηκε στο αρχικό σχήμα.

Πολλή τακτική, λιγοστές φάσεις και μεγάλη κατοχή μπάλας από τον Ολυμπιακό συνέθεσαν το σκηνικό του πρώτου μέρους. Ο Αναστασίου πήρε το credit της επιχείρησης …καθαρά πόδια και συνάμα clean sheet στην άμυνα. Οι “μπλε”φανέλες ναι μεν είχαν την μπάλα για περισσότερη ώρα στα πόδια τους, αλλά συναντούσαν τείχος στην προσπάθεια να φτιάξουν επικίνδυνες καταστάσεις.

Μοναδική απειλή η κεφαλιά του Μήτρογλου από την σέντρα του Σαλίνο, ο Καπίνο απογειώθηκε στο 15′ και έδιωξε. Κατά τ’ άλλα πολυπρόσωπη η πράσινη άμυνα και αυτή την πολυκοσμία δεν κατάφερε να την σπάσει το γνωστό πια τρικ με το όβερλαπ του Σαλίνο στην πλάτη του Κάμπελ. Ο Βραζιλιάνος ίσως ήταν ο καλύτερος (όχι μονο του Ολυμπιακου αλλά και) του γηπέδου ωστόσο δεν του βγήκαν οι συνεργασίες με τονΚοσταρικανό ο οποίος έπαιρνε γεύση ντέρμπι αιωνίων για πρώτη φορά. Αναλογικά με το πόσο κράτησε την μπάλα στα πόδια του και παραγωγής φάσεων ο Ολυμπιακός μάλλον ήταν ο χαμένος.

Από την άλλη οι πράσινοι κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί για πρώτη φορά με το τέλος του πρώτου μέρους. Πρώτα η σέντρα του Λαγού (41′) εξουδετερώθηκε με υπερένταση από τον Ρομπέρτο και εν συνεχεία η καθαρή φάση με το σουτ του Μέντες να σταματά στα χέρια του Ισπανού τερματοφύλακα (44′). Στην κυκλοφορία της μπάλας είχε το πρόβλημα ο Παναθηναϊκός ο οποίος στήριξε όλη του την ανάπτυξη στις βαθιές μπαλιές με στόχο (Μπεργκ ή Φιγκερόα) στην πλάτη άμυνας. Συνοψίζοντας δεν ήτανσε καμία περίπτωση ένα 45λεπτο με πολλά θετικά στοιχεία ή για να ακριβολογούμε το χέρι των προπονητών επενέβη πολύ στον τρόπο παιχνιδιού με αποτέλεσμα να υπάρχει διστακτικότητα. Λίγα πράγματα, μέτρια ποιότητα.

 
Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr