Home SPORTS NEWS «Χωρίς ποδόσφαιρο» οι Γάλλοι!

«Χωρίς ποδόσφαιρο» οι Γάλλοι!


Με 75% θα φορολογείται κάθε εισόδημα άνω των 1.000.000 ευρώ στη γαλλική επικράτεια τα επόμενα 2 χρόνια. Οι γαλλικές ομάδες «ξεσηκώθηκαν» και αρχίσαν απεργία διαρκείας! Αφού δεν καταφεραν να πείσουν τον Ολάντ να τις εξαιρέσει απο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η απεργία συνεχίζεται και… χωρίς «μπάλα και θέαμα» θα μείνουν οι γάλλοι φίλαθλοι.

Οι γαλλικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι είχαν διαμαρτυρηθεί οτι η συγκεκριμένη διάταξη θα αποτελούσε τροχοπέδη για τους ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές, αποθαρρύνοντάς τους να παίξουν μπάλα στο γαλλικό πρωτάθλημα. Το επιχείρημά τους εισακούστηκε απο την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να αλλάξει η διάταξη και να αφορά την φορολόγηση των ποδοσφαιρικών συλλόγων! Προστέθηκε λοιπόν πλαφόν στο φόρο ίσο με το 5% των ετήσιων εισοδημάτων του συλλόγου. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι πασχίζουν τώρα να κατεβάσουν το πλαφόν στο 1%, αλλά ο Ολαντ είναι ανυποχώρητος!
Κανονικά λοιπόν θα απεργήσουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου οι γαλλικές ομάδες της Ligue 1 και Ligue 2, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ένωσης επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων της χώρας (UCPF), Ζαν Πιερ Λουβέλ.
Υπολογίζεται οτι με τη νέα φορολογία η Παρί Σεν Ζερμέν θα κληθεί να πληρώσει σε 2 χρόνια, περίπου 20.000.000 ευρώ, η Μαρσέιγ 8.000.000 ευρώ, ενώ απο 5.000.000 ευρώ θα πληρώσουν Λιόν και Λιλ. Η Μπορντό θα πληρώσει 4.000.000 και η Ρεν 2.000.000. Απο την άλλη, οι γαλλικές ομάδες θα μπορούσαν να… «μεταναστεύσουν» στο Μονακό της γαλλικής ριβιέρας και να μην πληρώσουν τίποτα (!) όπως η ομάδα του πριγκιπάτου, ή… στη Ρωσία, όπως πρόσφατα έκανε ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ για να γλιτώσει την φορολογία!
Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr