Home SPORTS NEWS Μουντιάλ με… τάιμ άουτ

Μουντιάλ με… τάιμ άουτ


Κάτι νέο θα δούμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς, όπως αποφάσισε η FIFA, μετά από πρόταση του Τσέζαρε Πραντέλι, θεσπίζονται δύο τάιμ άουτ ανά αγώνα, ένα σε κάθε ημίχρονο διάρκειας δύο λεπτών. Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν τα χρηματικά έπαθλα από τη FIFA που θα πάρουν οι 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Σε ότι αφορά στα… τάιμ άουτ, να αναφέρουμε πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας έκανε την συγκεκριμένη πρόταση, λέγοντας ότι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να παίρνουν ανάσες, καθώς οι μεγάλες διοργανώσεις τα καλοκαίρια, έρχονται από «γεμάτες» χρονιές για τους περισσότερους παίκτες. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που η κούραση είναι εμφανής στις προσπάθειές τους, ειδικά όσο προχωρά μια διοργάνωση. Συν τοις άλλοις έτσι θα έχουν επιπλέον χρόνο για διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά κανάλια!

Την ίδια ώρα η FIFA ανακοίνωσε τα χρηματικά έπαθλα που θα πάρουν οι 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Η ομάδα που θα σηκώσει την κούπα θα πάρει 35 εκατομμυρίων δολάρια, ενώ οι 32 ομάδες θα λάβουν τουλάχιστον 8 εκατομμύρια δολάρια για τη συμμετοχή τους.
Με βάση τα χρηματικά μπόνους που συμφωνήθηκαν, η FIFA θα διαθέσει συνολικά 576 εκ. δολάρια. Η FIFA δίνει χρήματα στις ομάδες και για την προετοιμασία τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο, και υπολογίζεται πως γι’ αυτόν τον λόγο σε κάθε Ομοσπονδία δίνεται επιπλέον 1,5 εκ. δολάρια.
Επίσης, η Παγκόσμια Ομοσπονδία… επιβραβεύει με χρήματα και τους συλλόγους, από τους οποίους προέρχονται οι παίκτες που θα παίξουν στην διοργάνωση! Επίσης, έχει προβλεφθεί και ποσό για τις αποζημιώσεις σε συλλόγους για τυχόν τραυματισμούς παικτών.
Να θυμίσουμε πως στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, η Ισπανία, που σήκωσε την κούπα, έλαβε 30 εκ. δολάρια, από τα 348 συνολικά που διατέθηκαν.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr