Home SPORTS NEWS Ο θρίαμβος του ξανθού ή ο ρατσισμός στο Μουντιάλ;

Ο θρίαμβος του ξανθού ή ο ρατσισμός στο Μουντιάλ;


Το social media πήραν φωτιά και κάνουν λόγο για ρατσιστικά τα κίνητρα. Η FIFA λέει ότι όλα αυτά είναι ανοησίες. Το δεδομένο είναι ότι την Παρασκευή οι παρουσιαστές της κλήρωσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα είναι… σκουρόχρωμοι αλλά ξανθοί.
Η αρχική επιλογή των παρουσιαστών ήταν ο Λάζαρο Ράμος και η Καμίλα Πιτάνγκα. Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα Veja, φέρεται πως η εικόνα του μαύρου Ράμος, που αναφέρεται ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του στη Βραζιλία και εκείνη της μιγάδας συναδέλφου του, Πιτάνγκα, δεν άρεσε στους υπευθύνους της διαφημιστικής εταιρίας που έχει αναλάβει την προώθηση του τηλεοπτικού «σόου».
Σύμφωνοι με τη γνώμη της διαφημιστικής φέρονται να είναι και οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού Globo, από όπου θα προβληθεί η κλήρωση της Παρασκευής στην Μπαΐα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Veja πάντως και η Fifa έκρινε περισσότερη «ασφαλή» την επιλογή ανοιχτόχρωμων παρουσιαστών, καθώς πρόκειται να προβληθεί παγκοσμίως.
Έτσι, λοιπόν, τη θέση πήραν η παρουσιάστρια και μοντέλο, Φερνάντα Λίμα, και ο ηθοποιός και σύζυγός της, Ροντρίγκο Χίλμπερτ, και οι δύο λευκοί στο δέρμα, ξανθοί και με ανοιχτόχρωμα μάτια.
Έπειτα από τις καταγγελίες δεκάδων χρηστών τόπων κοινωνικής δικτύωσης, που χαρακτηρίζουν ρατσιστικά τα κίνητρα των αρμοδίων, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Λουίζ Γλάιζερ, δήλωσε: «Πρόκειται για ανοησίες. Η επιλογή δεν ήταν της Fifa, αλλά της επιτροπής του Κυπέλλου. Το κανάλι έθεσε στο τραπέζι πολλά ονόματα και η επιλογή της Φερνάντα Λίμα, στηρίχθηκε στο γεγονός ότι παρουσίασε πολύ καλά την κλήρωση του 2011».
Όσο για την ίδια την Λίμα, απάντησε πως εργάζεται εδώ και χρόνια για τη Fifa και πως για την ανάθεση της παρουσίασης είχε πραγματοποιήσει επαφές με τους υπεύθυνους εδώ και έξι μήνες.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr