Home SPORTS NEWS Στον ενικό τη Γιουνάιτεντ, χωρίς… Σερ (προφίλ)

Στον ενικό τη Γιουνάιτεντ, χωρίς… Σερ (προφίλ)


Ο Μίτσελ την ήθελε, οι οπαδοί της ήθελαν Ολυμπιακό. Η κληρωτίδα έκανε τελικά τη χάρη και στις δύο πλευρές και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το εμπόδιο Πρωταθλητών Ελλάδας στη φάση των “16” του champions league.

Οι δύο φορές Πρωταθλητές Ευρώπης (1999, 2008) βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο μετά από την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από το “τιμόνι” τους. Το χρίσμα έλαβε ο Ντέβιντ Μόγιες, ο οποίος εκτός από το δύσκολο αγωνιστικό έργο που καλείται να φέρει εις πέρας έχει να αντιμετωπίσει και τη γκρίνια των οπαδών του αγγλικού συλλόγου λόγω της μέχρι τώρα πορείας στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Έπειτα από 16 αγωνιστικές στο αγγλικό πρωτάθλημα, οι “κόκκινοι διάβολοι” βρίσκονται στην 8η θέση με 25 βαθμούς, 10 λιγότερους από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, έχοντας 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Οι τάσεις φυγής του Γουέιν Ρούνεϊ, το ντεφορμάρισμα του Ρόμπιν Φαν Πέρσι αλλά και ο… αγνώριστος αγωνιστικά Μαρουάν Φελαϊνί (αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Έβερτον), έχουν δημιουργήσει… σύννεφα πάνω από το “Θέατρο των Ονείρων” αλλά και αρκετή “μουρμούρα” για τον διάδοχο του “μεγάλου” Σκωτσέζου τεχνικού.

Πως έφτασε στους “16”

Η Γιουνάιτεντ τερμάτισε πρώτη στον 1ο όμιλο συγκεντρώνοντας 14 βαθμούς με απολογισμό 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League οι “κόκκινοι διάβολοι” συνέτριψαν στο Ολντ Τράφορντ την Μπάγερ Λεβερκούζεν με 4-2 ενώ λίγες ημέρες αργότερα υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από την Σαχτάρ στην Ουκρανία. Στις 23 Οκτωβρίου η ομάδα του Ντέβιντ Μόγιες ζορίστηκε στην έδρας της κόντρα στην Σοσιεδάδ αλλά κατάφερε τελικά να πάρει το τρίποντο. Στη… ρεβάνς στην Ισπανία το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Περίπου έναν μήνα αργότερα οι Άγλλοι ταξίδεψαν στη Γερμανία για την αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν και έκαναν επίδειξη δύναμης επικρατώντας με 5-0.  Έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση η Γιουνάιτεντ υποδέχτηκε την Σαχτάρ στο Μάντσεστερ στην τελευταία αγωνιστική και νίκησε με 1-0.

Το ρόστερ της Γιουνάιτεντ

Τερματοφύλακες: Νταβίντ Ντε Χέα (Ισπανία), Άντερς Λίντεγκααρντ (Δανία).

Αμυντικοί: Ράφαελ (Βραζιλία), Φάμπιο (Βραζιλία), Πατρίς Εβρά (Γαλλία), Φιλ Τζόουνς, Ρίο Φέρντιναντ, Τζόνι Έβανς (Βόρειος Ιρλανδία), Κρις Σμόλινγκ, Νεμάνια Βίντιτς (Σερβία), Αλεξάντερ Μπούτνερ (Αυστρία), Γκιγέρμο Βαρέλα (Ουρουγουάη).

Μέσοι: Άντερσον (Βραζιλία), Ράιαν Γκιγκς (Ουαλία), Μάικλ Κάρικ, Νάνι (Πορτογαλία), Άσλεϊ Γιανγκ, Τομ Κλέβερλι, Ντάρεν Φλέτσερ (Σκωτία), Αντόνιο Βαλένσια (Ισημερινός), Σίντζι Καγκάουα (Ιαπωνία), Βίλφριντ Ζαχά, Μαρουάν Φελαϊνί (Βέλγιο), Αντνάν Γιανουζάι (Βέλγιο).

Επιθετικοί: Γουέιν Ρούνεϊ, Χαβιέρ Ερνάντες (Μεξικό), Ντάνι Γουέλμπεκ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Ολλανδία).

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr