Home SPORTS NEWS Τριπλή τιμωρία ποδοσφαιριστών και ημέρες αγώνων Εθνικών ομάδων

Τριπλή τιμωρία ποδοσφαιριστών και ημέρες αγώνων Εθνικών ομάδων


Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA επιθυμεί να αλλάξει ο κανονισμός της «τριπλής τιμωρίας» ποδοσφαιριστή ο οποίος στερεί προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος από αντίπαλο.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο κανονισμό, παίκτης που σταματά με φάουλ αντίπαλο στη μεγάλη περιοχή ο οποίος ετοιμάζεται να σκοράρει, πέραν του πέναλτι, ο διαιτητής τον τιμωρεί με κόκκινη κάρτα και άρα, χάνει και επόμενο ή επόμενους αγώνες της ομάδας του.

Ουσιαστικά η τιμωρία είναι τριπλή (πέναλτι, αποβολή και απουσία από επόμενους αγώνες) και η UEFA επιθυμεί να αναθεωρηθεί αυτός ο κανονισμός.

Ως εκ τούτου, θα θέσει το θέμα στην αρμόδια επιτροπή η οποία καθορίζει τους κανονισμούς (Laws of the Game) προκειμένου να επανεξετάσει αυτό τον κανονισμό.

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε την αλλαγή στις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων των Εθνικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, οι αγώνες της προκριματικής φάσης του EURO 2016 οι οποίοι αρχίζουν το Σεπτέμβριο του 2014, θα διεξάγονται από Πέμπτη ως Τρίτη.

Οι ομάδες που θα έχουν διπλές υποχρεώσεις, θα αγωνίζονται είτε Πέμπτη – Κυριακή, είτε Παρασκευή – Δευτέρα, είτε Σάββατο – Τρίτη.

Επίσης, οι ώρες έναρξης των αγώνων θα καθορίζονται από την UEFA. Τα Σαββατοκυρίακα οι αγώνες θα αρχίζουν στις 19:00 και στις 21:45 και τις καθημερινές στις 21:45.

cfa