Home SPORTS NEWS Αυλαία για τον Αραγονιές

Αυλαία για τον Αραγονιές


Την απόσυρση του από τον χώρο του ποδοσφαίρου και την προπονητική ανακοίνωσε ο Λουίς Αραγονιές, ο προπονητής που οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση του Euro 2008! Ο Ισπανός τεχνικός πήρε την συγκεκριμένη απόφαση στα 75 του. Υπηρέτησε το ποδόσφαιρο σχεδόν για τέσσερις δεκαετίες, 17 ως ποδοσφαιριστής.

«Πλέον, είναι δύσκολο για μένα προπονήσω και πάλι. Οπότε μπορούμε να το πούμε. Αποσύρομαι», δήλωσε ο Λουίς Αραγονιές, ο οποίος δεν είχε βρεθεί δουλειά από το 2009, όταν και έφυγε από τη Φενερμπαχτσέ. «Ο Λουίς ανήκει στο παρελθόν. Τελείωσε. Δεν θα προπονήσω ξανά. Δεν ήταν δύσκολο να το αποφασίσω. Πριν αποσυρθώ έφυγα από την Τουρκία και ήξερα πως θα ήταν δύσκολο να συνεχίσω. Ξέρω πως ήρθε το τέλος. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό, όπως είναι η ηλικία», ανέφερε ακόμα.

Ο Λουίς Αραγονιές έκατσε στους πάγκους πολλών ισπανικών ομάδων. Είχε τις περισσότερες επιτυχίες με την Ατλέτικο Μαδρίτης στον πάγκο της οποίας βρέθηκε σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους. Με τους «ροχιμπλάνκος» κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (1977), τρία Κύπελλα (1976, 1985, 1992), ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας (1985) κι ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο (1974). Σήκωσε το Κύπελλο με τη Μπαρτσελόνα το 1988.

Βέβαια στην Ισπανία έγινε ήρωας, όταν με την εθνική Ισπανίας το 2008 κατέκτησε το EURO 2008. Αυτό το τρόπαιο αποτέλεσε την… αρχή για την κυριαρχία των «φούριας ρόχας» τα επόμενα χρόνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς ακολούθησε η κατάκτηση του Μουντιάλ 2010 και του EURO 2012…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr