Home SPORTS NEWS Η πιο δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού – Πανόραμα Σούπερ Λιγκ

Η πιο δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού – Πανόραμα Σούπερ Λιγκ


Ο …μισός Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αστέρα (2-0), έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε από τη δεκαετία του ’60 και τώρα κοιτάζει την Άντερλεχτ

Την πιο δύσκολη νίκη μετά την πρεμιέρα πέτυχε ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα απέναντι στον Αστέρα (2-0). Μέχρι το 75′ οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν εγκλωβισμένοι, δίχως λύσεις απέναντι στον καλό τακτικά Αστέρα, ωστόσο ένα πέναλτι που κέρδισε ο Βάις από τον Ζησόπουλο ξεκόλλησε τους πρωταθλητές. Ο Ντομίνγκες ευστόχησε για να προσθέσει ο Ολαϊτάν το δεύτερό του τέρμα στο πρωτάθλημα. Οι 13 νίκες και η μία ισοπαλία αποτελούν καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ. Οι αλλαγές στην σύνθεση έμοιαζαν με αναγκαιότητα για τον Ισπανό τεχνικό ενόψει Άντερλεχτ. Ο Στσέποβιτς πήρε θέση στην επίθεση, ενώ ο Τόρες αντικατέστησε τον Σαλίνο. Για δεύτερο διαδοχικό ματς ο Παπαδόυλος πήρε θέση στο πλάι του Σιόβα, με τον Μανωλά να μένει εκτός, ενώ εκτός ήταν και ο Σαβιόλα. Το προσφιλές του 4-3-3 ακολούθησε ο Στάϊκος Βεργέτης και στο Καραϊσκάκη.

Οι ερυθρόλευκοι σε ματς χαμηλού ρυθμού τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο ημίχρονο. Μόλις σε τρεις περιπτώσεις κατάφεραν να απειλήσουν με τον Αστέρα να κλείνει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Ερνάντες. Δύο σουτ του Τσόρι Ντομίνγκες ήταν οι καλές στιγμές του Ολυμπιακού, ενώ η κεφαλιά του Φουστέρ πέρασε άουτ στο 32′. Οι ερυθρόλευκοι κατά κανόνα έβρισκαν οργανωμένη άμυνα και αυτό έκανε δύσκολη τη ζωή των πρωταθλητών. Ελάχιστες οι απόπειρες αντεπίθεσης από τους φιλοξενούμενους, πάντως το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος.

Με τον Ντομίνγκες σε έναν ρόλο που του ταιριάζει πολύ, ήταν πολύ ορεξάτος και από αυτόν άρχισε ότι καλό έφτιαξε η ερυθρόλευκη επίθεση. Προφανώς όμως η εξαιρετική παρουσία του Αργεντινού δεν έφτανε για να σκοράρει ο Ολυμπιακός. Έπρεπε να φορτσάρουν περισσότερο οι παίκτες του Μίτσελ στο δεύτερο μέρος, το οποίο όσο πέρναγαν τα λεπτά εξελισσόταν σε ματς του ενός γκολ. Ο Παπαδόπουλος έχασε αξιόλογη φάση στο 48′, ενώ ο Αστέρας δίχως να φτιάξει φάση άρχισε να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η άμυνα του Ολυμπιακού βρισκόταν ψηλά. Όχι τίποτα αξιόλογο από πλευράς φάσεων, αλλά τις αντεπιθέσεις της η ομάδα του Βεργέτη προσπαθούσε να τις βγάλει με ωραίο ποδόσφαιρο. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Μίτσελ έριξε τον Βάις στην αναμέτρηση στην θέση του Φουστέρ και ακολούθως ο Ολαϊτάν πέρασε στη θέση του Στσέποβιτς.

Ο Ολυμπιακός είχε κολλήσει για τα καλά και στο 75′ έγινε η φάση που θα συζητηθεί. Ο Βάις εκβίασε το πέναλτι στην προβολή του Ζησόπουλου, ο Καλογερόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Στο ριπλέι φαίνεται ότι ξεγελάστηκε, καθώς Σλοβάκος έχει αρχίσει την πτώση του πριν ακόμα υπάρξει η οποια επαφή με τον Ζησόπουλο. Ο καλύτερος πάικτης του Ολυμπιακού ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε για πρώτη φορά τον Ερνάντες. Ο Τσόρι Ντομίνγκες πανηγύρισε το γκολ που επί της ουσίας πιστοποιούσε το σπάσιμο του ρεκόρ που κρατούσε από την δεκαετία του 60′ η ομάδα του Μπούκοβι.

Από αντεπίθεση του Τσόρι άρχισε η διπλή φάση που οδήγησε στο δεύτερο γκολ. Πρώτα το σουτ του Βάις βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Ερνάντες. Στη συνέχεια της φάσης ο Βάις ταλαιπώρησε από δεξιά την άμυνα του Αστέρα, ο Ερνάντες έδιωξε το γύρισμα, αλλά ο Ολαϊτάν ήταν εκεί για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν το δεύτερο γκολ του Νιγηριανού στο πρωτάθλημα.

Οι ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης και στρέφουν το βλέμμα προς το δύσκολο παιχνίδι της Τρίτης που αν όλα πάνε καλά θα πιστοποιήσει την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες (46′ Παπάζογλου), Αβραάμ, Σιόβας, Χολέμπας, Μασάντο, Σάμαρης, Κάμπελ, Φουστέρ (60′ Βάις), Ντομίνγκες, Στσέποβιτς (69′ Ολαϊτάν).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Εντινγκά, Παπάζογλου, Μπονγκ, Ολαϊτάν, Γιαταμπαρέ, Βάις.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Μουνάφο, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Καράσκο, Χουάνμα (70’Μπακασέτας), Ναβάρο (87′ Ουρτάδο), Λούι, Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό (81′ Κάφα).

Αναπληρωματικοί: Γεωργακόπουλος, Ζαραδούκας, Σέτι, Τσαμπούρης, Μπακασέτας, Κάφα, Ουρτάδο.

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΡΗΣ 3-3 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013

Π.Α.Ο.Κ. – ΑΠΟΛΛΩΝ 15:00 NS2
SKODA ΞΑΝΘΗ – ΒΕΡΟΙΑ 17:15 NS2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – Ο.Φ.Η. 17:15 NS4
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 17:15 NS7
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:30 NS1

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:30 NS1

Βαθμολογία

Στατιστικά

Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 15:00 NS1
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 17:15 NS1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 19:30 NS2

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Ο.Φ.Η. – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 15:00 NS2
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – Π.Α.Ο.Κ. 17:15 NS2
ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 17:15 NS3
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 17:15 NS4
ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 17:15 NS7
ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:30 NS1

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr