Home SPORTS NEWS «Καλλονός» Παναθηναϊκός με τεσσάρα!

«Καλλονός» Παναθηναϊκός με τεσσάρα!


Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την καλύτερή του εφετινή εμφάνιση και συνέτριψε την Καλλονή στο ΟΑΚΑ με 4-0. Σκόρερς δύο φορές ο Πράνιτς,  Μπεργκ και  Αμπέιντ.

Πειστικός, κατά διαστήματα καταιγιστικός, γενικά ωραίος… Τι ωραίος; Καλλονός! Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο ματς της σεζόν και καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την Καλλονή. Δεν είναι μόνο η τεσσάρα που σκόρπισε χαμόγελα στο πράσινο στρατόπεδο αλλά οι 21 τελικές, η εξαιρετική εμφάνιση του Καρέλη (ακόμα κι αν δεν σκόραρε), η γκολάρα του Μπεργκ, η αποτελεσματικότητα του Πράνιτς (2 γκολ), γενικά αυτό που συνηθίζουμε να λέμε ρολάρισμα ομάδας. Και για να τα λέμε όλα βρήκε και τα έκανε, καθώς η ανασταλτική λειτουργία της Καλλονής νοσούσε στο ΟΑΚΑ.

Με 4-4-2 και ρόμβο παρέταξε ο Αναστασίου τον Παναθηναϊκό απέναντι στο 4-2-3-1 της Καλλονής. Οι πράσινοι πήραν από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού με τον Καρέλη να είναι σε μεγάλα κέφια. Αλλεπάλληλες οι χαμένες ευκαιρίες απέναντι σε μία άμυνα που δεν βρήκε ποτέ τα πατήματά της. Για να φτάσουν στο 2-0 οι πράσινοι βέβαια, χρειάστηκε να κάνουν το καύτερό τους ημίχρονο στη φετινή Σούπερ Λιγκ.

Κατοχή της μπάλας, εξαιρετική κυκλοφορία και συνεχής δημιουργία φάσεων. Αν έλειπε και η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια τότε το σκορ θα είχε πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Στο 31′ και αφού ο Καρέλης είχε σπαταλήσει ότι καλό είχε δημιουργήσει ο παναθηναϊκός ο Μπεργκ κατέβασε ωραία και με εξαιρετική κίνηση έδωσε έτοιμο γκολ στον Πράνιτς για το 1-0. Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι πράσινοι και στο 43′ σημείωσαν ένα καταπλητικό γκολ.

Η κάθετη πάσα του Ζέκα στην πλάτη άμυνας της Καλλονής βρήκε τον Μπέργκ ο ποίος με περίτεχνο σουτ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Χογκ για το 2-0. Εξαιρετικός ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος με 15 τελικές, έπαιρνε αυτό που δικαιούταν στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μια μάδα που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είχε χάσει αυγά και τα πασχάλια.

Προσπάθησαν οι γηπεδούχοι να φανούν ανταγωιστικοί στο δεύτερο μέρος και τα κατάφεραν εν μέρει στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου μέρους με τον Λεοζίνιο να…ντύνεται Καρέλης, μη μπορώντας να νικήσει τον Κοτσόλη σε τρεις πολύ καλές στιγμές. Ο Βραζιλιάνος ήτραν ο κύριος (αν όχι ο μόνος) εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της Καλλονής.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τους Λέσβιους ήρθε και η αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Μαρσέλο στο 83′.

Από αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός τελείωσε τις όποιες φιλοδοξίες της Καλλονής στον αγώνα. Ο Αμπέιντ γύρισε στον Πράνιτς. ο οποίος ζύγισε το δυνατό σουτ για το 3-0 (67′)Στις καθυστερήσεις οι πράσινοι έβαλαν άλλο ένα, με τον Αμπέιντ να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Κλωναρίδη για το 4-0 (90’+3′).

Μακράν η πιο πειστική εμφάνιση του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν σκόρπισε χαμόγελα σε φίλους και τεχνικό επιτελείο.

Απολαύστε τα γκολ από τις αναμετρήσεις για την 14η αγωνιστική της Super League

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr