Home SPORTS NEWS Κληρώνει για την εθνική Ελλάδας!

Κληρώνει για την εθνική Ελλάδας!


Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την κλήρωση του Μουντιάλ που θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής (18:00) στην Βραζιλία. Γιατί είναι εξαιρετικά σημαντική η προκλήρωση;

Η Μπαΐα στη Βραζιλία έχει βάλει τα καλά της, και σε λίγες ώρες ξεκινά ουσιαστικά επίσημα η αντίστροφή μέτρηση για την σέντρα του Μουντιάλ, καθώς θα γίνει η κλήρωση (18:00) των ομίλων της διοργάνωσης! Φυσικά μέσα στις «32» ομάδες που θα παίξουν το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας είναι και η Ελλάδα, και οφείλουμε εδώ να πούμε πως σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των 8 ομίλων θα παίξει η προκλήρωση, για να δούμε ποια ομάδα από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας (εκεί είναι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα) θα… μεταφερθεί στο 2ο. Κάτι που σημαίνει πως αυτή η ομάδα συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να έχει πιο δύσκολους αντιπάλους στον όμιλό της!

Ανήμερα του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών, η εθνική Ελλάδας περιμένει η τύχη να την στείλει σε όσο το δυνατόν πιο… προσιτές γι’ αυτήν… θάλασσες, ώστε να διεκδικήσει με ακόμα περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί και στους «16». Σίγουρα μεγάλη επιτυχία η πρόκρισή μας στα τελικά, αλλά έχουμε δικαίωμα στο όνειρο, με μια καλή κλήρωση να… δούμε και πιο μακριά.

Το απόγευμα στις 6 η Ελλάδα θα είναι μία από τις χώρες που θα μπει στην κληρωτίδα. Ας θυμηθούμε πως έχουν διαμορφωθεί τα γκρουπ δυναμικότητας, με βάση τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η FIFA στις 3 του μήνα, για να δείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό που σας είπαμε, παραπάνω, δηλαδή η… προκλήρωση που θα προηγηθεί!

Συγκεκριμένα, στο 1ο γκρουπ βρίσκονται η διοργανώτρια Βραζιλία και οι επτά πρώτες ομάδες στην κατάταξη της FIFA, δηλαδή Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη και Ελβετία.

Στο 2ο γκρουπ τοποθετήθηκαν οι πέντε αφρικανικές χώρες, και Χιλή, Ισημερινός, που… απομένουν από τη ζώνη της Νοτίου Αμερικής.

Στο 3ο γκρουπ μπήξαν οι τέσσερις ομάδες από τη ζώνη της Ασίας, αλλά και οι τέσσερις της CONCACAF (ζώνης Βορείου, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής).

Έτσι, οι 9 ομάδες από την Ευρώπη που απέμεναν, τοποθετήθηκαν στο 4ο γκρουπ. Μόνο που η μία περισσεύει, και έτσι θα γίνει κλήρωση για να βγει αυτή που θα μεταφερθεί στο 2ο γκρουπ, εκεί δηλαδή που έχουμε 7 ομάδες (οι αφρικανικές και δύο νοτιοαμερικανικές). Οπότε ουσιαστικά θα είναι άτυχη, καθώς θα έχει περισσότερες πιθανότητες ο όμιλός της να έχει πιο δύσκολες ομάδες. Αυτή μπορεί να είναι δηλαδή και η εθνική μας.

Να αναφέρουμε εδώ ότι η FIFA έχει βάλει και μια προϋπόθεση.

Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή ομάδα που θα βρεθεί τελικά από το 4ο στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας δεν θα μπορεί να κληρωθεί με ευρωπαϊκή από το 1ο γκρουπ (Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο ή Ελβετία). Αυτό θα γίνει για μην υπάρξουν πάνω από δύο ευρωπαϊκές ομάδες στον ίδιο όμιλο…

Να θυμίσουμε πως τα γκρουπ δυναμικότητας διαμορφώθηκαν και με γεωγραφικά κριτήρια…

Δείτε εδώ τα γκρουπ δυναμικότητας

1ο γκρουπ: Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ελβετία

2ο γκρουπ: Αλγερία, Καμερούν, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Νιγηρία, Χιλή, Εκουαδόρ

3ο γκρουπ: Αυστραλία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Ιράν, ΗΠΑ, Ονδούρα, Κόστα Ρίκα, Μεξικό

4ο γκρουπ: Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ρωσία, Γαλλία

Με Ελβετία, Χιλή, Ιαπωνία στην τελική πρόβα η εθνική μας

Την Πέμπτη έγινε μάλιστα και η τελευταία δοκιμή πριν από την κλήρωση της Παρασκευής και η εθνική μας ομάδα κληρώθηκε στον 4ο όμιλο με αντιπάλους την Ελβετία την Χιλή και την Ιαπωνία!

Δείτε εδώ τους ομίλους που έβγαλε η τελική πρόβα

1ος όμιλος: Βραζιλία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστραλία
2ος όμιλος: Ουρουγουάη, Νιγηρία, ΗΠΑ, Κροατία
3ος όμιλος: Αργεντινή, Γκάνα, Κόστα Ρίκα, Ρωσία
4ος όμιλος: Ελβετία, Χιλή, Ιαπωνία, Ελλάδα
5ος όμιλος: Ισπανία, Ακτή Ελεφαντοστού, Κορέα, Αγγλία
6ος όμιλος: Κολομβία, Καμερούν, Ονδούρα, Ολλανδία
7ος όμιλος: Γερμανία, Εκουαδόρ, Ιράν, Πορτογαλία
8ος όμιλος: Βέλγιο, Αλγερία, Μεξικό, Βοσνία

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr