Home SPORTS NEWS Στον Πογκμπά το… «Golden Boy»!

Στον Πογκμπά το… «Golden Boy»!


Ο Πολ Πογκμπά κατέκτησε για το 2013 τον τίτλο του «Golden Boy» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου! Ο Γάλλος επιθετικός της Γιουβέντους πήρε τη σκυτάλη από τους Μπαλοτέλι, Γκέτσε και Ίσκο, που ήταν οι νικητές τα τρία προηγούμενα χρόνια για τον καλύτερο νεαρό παίκτη της χρονιάς!


Μιλώντας στην «Τuttosport»-εφημερίδα που δίνει το βραβείο από το 2003-έθεσε ψηλά τον πήχη για τη συνέχεια και ευχήθηκε η επόμενη χρονιά να είναι ανάλογη με το 2013!

«Είμαι κολακευμένος και περήφανος που παίρνω αυτό το περίβλεπτο βραβείο. Έχοντας κατακτήσει το Πρωτάθλημα για πρώτη φορά, έχοντας φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιομς Λιγκ, έχοντας κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 με τη Γαλλία και έχοντας προωθηθεί στην πρώτη ομάδα από τον προπονητή Ντεσάμπ, το 2013 ήταν πραγματικά μια χρυσή χρονιά για μένα. Ελπίζω απλά το 2014 να συμβεί το ίδιο! Μια μέρα θα ήθελα να κερδίσω τα πάντα. Το να ονειρεύεσαι δεν είναι παράνομο. Ωστόσο, πατάω στη γη και τώρα θέλω να κατακτήσω τον τρίτο σερί τίτλο με τη Γιουβέντους. Το Τσάμπιονς Λιγκ; Θέλουμε να προκριθούμε στις νοκ-άουτ φάσεις και να τα πάμε καλύτερα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το κατακτήσουμε», τόνισε ο Πογκμπά.

Μίλησε και για την ανανέωση του συμβολαίου του με την «κυρία» και ανέφερε: «Δεν έχω νέα για το συμβόλαιό μου. Υπέγραψα με η Γιούβε μέχρι το 2015. Είμαι συγκεντρωμένος στο να παίζω καλά τώρα, δεν στεναχωριέμαι για το αύριο. Πρέπει να ρωτήσετε τον πρόεδρο τον προπονητή και τον ατζέντη μου για αυτό».

Ο Πολ Πογκμπά νίκησε τους Λουκάκου, Ντράξλερ, Βαράβ, Μαρκίνος…

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
2003 – Ραφαέλ Φαν ντε Φάαρτ
2004 – Γουέιν Ρούνεϊ
2005 – Λιονέλ Μέσι
2006 – Σεσκ Φαμπρέγκας
2007 – Σέρχιο Αγκουέρο
2008 – Άντερσον
2009 – Αλεχάντρε Πάτο
2010 – Μάριο Μπαλοτέλι
2011 – Μάριο Γκέτσε
2012 – Ίσκο

Την ίδια ώρα για την ανανέωση του συμβολαίου του Πολ Πογκμπά με τη Γιουβέντους μίλησε και ο αρχηγός της «Γηραιάς Κυρίας», Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο διεθνής Ιταλός γκολκίπερ ρωτ’ήθηκε ρωτήθηκε για το που βλέπει το μέλλον του νεαρού Γάλλου, με την απάντησή του να είναι απόλυτη: «Σύντομα θ΄ ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους», σχολίασε ο γκολκίπερ των «μπιανκονέρι» στην «Tuttosport», και συνέχισε: «Είναι ένας παίκτης που έχει και θα έχει προσφορές, όπως ο Βιδάλ που ανανέωσε. Νομίζω ότι το μέλλον του είναι συνυφασμένο με τη Γιουβέντους. Υπάρχει ένα πλάνο εδώ από το οποίο όλοι οι νέοι παίκτες θα βγουν κερδισμένοι, όπως και η ίδια η ομάδα».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr