Home SPORTS NEWS Τιμωρία προ των πυλών για Σέλτικ!

Τιμωρία προ των πυλών για Σέλτικ!


Η Σέλτικ θα πρέπει να περιμένει μέχρι τη Παρασκευή (13/12) ώστε να της γίνει γνωστή η τιμωρία της για πολιτικά πανό που τοποθέτησαν οπαδοί της στον αγώνα με τη Μίλαν για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα πειθαρχικά όργανα της ΟΥΕΦΑ συναντήθηκαν την Τετάρτη (11/12) για να συζητήσουν για τα «παράνομα πανό» με τις εικόνες των Μπόμπι Σαντς και Γουίλιαμ Γουάλας. Οι κανόνες απαγορεύουν ρητά την εμφάνιση των πολιτικών και ιδεολογικών μηνυμάτων στα γήπεδα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Σέλτικ ζήτησε από τους φίλους της ομάδας να σταματήσουν αυτές τις ενέργειες αφότου έγινε γνωστή η απόφαση.

«Η πειθαρχική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί από την ΟΥΕΦΑ την Παρασκευή το απόγευμα. Θα ανακοινώσουμε την απόφαση το συντομότερο δυνατό μόλις την λάβουμε από την πειθαρχική μονάδα μας» δήλωσε Ευρωπαϊκό διοικητικό στέλεχος.

Τα πανό εμφανίζουν ένα σύνθημα σε συνδυασμό με φωτογραφίες που απεικονίζουν τον απεργό πείνας Μπόμπι Σαντς και την ιστορική φυσιογνωμία της Σκοτίας Γουίλιαμ Γουάλας. Η ομάδα οπαδών που έχει αναλάβει την ευθύνη αυτής της ενέργειας, η «Πράσινη Ταξιαρχία», τόνισε ότι τα πανό σχετίζονται με το ποδόσφαιρο και σκοπός του η διαμαρτυρία κατά της Σκοτσέζικης Κυβέρνησης Επιθετικής Συμπεριφοράς στο ποδόσφαιρο και της Σκοτσέζικης αστυνομίας.

Η διοίκηση του συλλόγου έχει σκεφτεί να διαχωρίσει από τις υπόλοιπες κερκίδες την «Πράσινη Ταξιαρχία» στους εντός έδρας αγώνες μετά από μια σειρά βανδαλισμών και ρίψεων αντικειμένων. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η ομάδα τιμώρησε 128 οπαδούς της για τους βανδαλισμούς τους στον εκτός έδρας αγώνα με τη Μάδεργουελ για το πρωτάθλημα.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr