Home SPORTS NEWS Το σήκωσε η Σαν Λορέντζο (videos)

Το σήκωσε η Σαν Λορέντζο (videos)


Η Σαν Λορέντζο ήταν η μεγάλη νικήτρια στο… θρίλερ που παίχτηκε την τελευταία αγωνιστική στο Ινισιάλ της Αργεντινής και έτσι πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Η Σαν Λορέντζο, ομάδα που υποστηρίζει ο Πάπας Φραγκίσκος, κατέκτησε τίτλο μετά από έξι χρόνια τίτλο. Η «σανλορέ» πήρε την ισοπαλία (0-0) στη Βελέζ (πρωταθλήτρια στο τελευταίο Φινάλ) και σε συνδυασμό με το 2-2 του Νιούελς-Λανούς, πανηγύρισε τον τίτλο!

Να αναφέρουμε πώς τα έφερε έτσι το πρόγραμμα και οι τέσσερις πρώτες ομάδες, που διεκδικούσαν τον τίτλο έπαιζαν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική, η οποία ήταν προγραμματισμένη πριν από μια εβδομάδα. Τελικά τα δυο παιχνίδια έγιναν στις 15 του μήνα, μετά από αίτημα της Λανούς, καθώς η τελευταία έδωσε τις δυο προηγούμενες εβδομάδες τους δυο τελικούς για το Κόπα Σουνταμερικάνα κόντρα στην Πόντε Πρέτα, κατακτώντας τον τίτλο!

Τα δυο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και έτσι η Σαν Λορέντζο που είχε να πανηγυρίσει από το… Κλαουσούρα του 2007, κατέκτησε το 12ο επαγγελματικό πρωτάθλημα με τη μικρότερη συγκομιδή που έχει υπάρξει ποτέ δηλαδή με 33 βαθμούς. Η σαν Λορέντζο στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές μέτρησε μόλις μία νίκη (1-3-0), αλλά σήκωσε την κούπα!

Στο άλλο ματς που έγινε στη Σάντα Φε, η Νιούελς είχε προηγήθηκε δυο φορές, αλλά η Λανούς, που όπως είπαμε, προερχόταν από την κατάκτηση του Σουνταμερικάνα την Πέμπτη, ισοφάρισε ισάριθμες Ο Πέρες έκανε το 1-0 στο 53’ και στο 55’ ισοφάρισε ο γκολτς. Στο 67’ με αυτογκόλ του Ισκουιερντός η Νιούελς πήρε ξανά προβάδισμα, αλλά ο Περέιρα Ντίαζ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 74’! Ο Ίσμαελ Μπλάνκο να μπαίνει αλλαγή στο 86′ για τη Λανούς, αλλά δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, κρατώντας την ζωντανή στη μάχη του τίτλου! Να θυμίσουμε πως η Νιούελς ήταν για μεγάλο διάστημα βρισκόταν στην κορυφή, αλλά έκλεισε το πρωτάθλημα με σερί οχτώ αγωνιστικών χωρίς νίκη!

Πριν από τον αγώνα με την Λανούς, η Νιούελς βράβευσε τον Νάτσο Σκόκο που βρέθηκε στο γήπεδο. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ ανήκει πλέον στην ιντερνασιονάλ, αλλά ήταν ο μεγάλος της πρωταγωνιστής στην περσινή εκπληκτική της σεζόν. Έτσι, τα είπε ξανά και με τον Ίσμαελ Μπλάνκο…

Αναλυτικά η βαθμολογία της πρώτης τετράδας στο Ινισιάλ της Αργεντινής διαμορφώθηκε ως εξής:
Σαν Λορέντζο 33
Λανούς 31
Βελέζ Σάρσφιλντ 31
Νιούελς 31

Να θυμίσουμε πως είχαμε ισοβαθμία, θα ακολουθούσε αγώνας μπαράζ για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr